11 Ocak 2018 18:24

KHK’yle ihraç edilen öğretmenden üç kitap

Siirt'te Endüstri Meslek Lisesi öğretmenliği yaparken KHK ile ihraç edilen Mehmet Şirin Bulğa, ikisi Kürtçe biri Türkçe olmak üzere 3 kitap yazdı. 

Paylaş

 

Siirt Merkez Endüstri Meslek Lisesi iç mekan tasarımı öğretmenliği yaparken 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 29 Ekim 2016 tarihinde ihraç edilen Öğretmen Mehmet Şirin Bulğa, ikisi Kürtçe biri Türkçe olmak üzere 3 kitap yazdı. 

Tevn yayınlarından çıkan Cêwîtiya Helbestan (Şiirlerin İkizliği) ve Dayîka Du Dil (Yüreği İkircikli Ana) kitapları Kürtçe, “Gerzevêlen Tanıklığı/ Süleyman’ın Çığlığı” adlı romanı ise Türkçe yayımlandı. Yazar Bulğa, ihraç edildikten sonra derlediği bu 3 kitabının da yazara düşen payının KESK’in ihraçlarla dayanışma fonuna aktarılacağını kaydetti. 

ROMANINI DİNK’E VE ELÇİ’YE ADADI

Yazar Bulğa’nın yayımlanan üç kitabından biri olan “Gerzevêlen Tanıklığı/ Süleyman’ın Çığlığı” adlı romanını ise öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye adadı. Roman’da Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden  köyünde 1915 yılında yaşanan Ermeni Katliamı’nı Süleyman’ın karakterinin tanıklığıyla anlattığını söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi’de Nâzım Hikmet konferansı

SONRAKİ HABER

Konya'da iş cinayeti: 3'üncü kattan düşen işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...