11 Ocak 2018 17:45

Türk Metal ve Çelik-İş iş birliği anlaşması imzaladı

Türk Metal ve Çelik-İş sendikaları “Türkiye Metal İşçileri Sendikaları Arasında Diyalog ve İş Birliği” anlaşması imzaladı.

Paylaş

Türk Metal ve Çelik-İş sendikaları “Türkiye Metal İşçileri Sendikaları Arasında Diyalog ve İş Birliği” anlaşması imzaladı.

Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın imzaladığı anlaşma  ‘Örgütlenme ve yeni üye kazanma üzerine temel prensipler’, ‘Sorunu çözmek için izlenecek prosedür’, ‘Sendika yapılarının demokratik karakteri’, ‘Avrupa ve Küresel Düzeyde Üyelik’ ile ‘Takip ve Değerlendirme’ başlıklarından oluşuyor. Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan Çelik-İş Başkanı Değirmenci, “Bu anlaşmayla şimdiye kadar yapılmamışı yaptık ve ezberleri bozduk” iddiasında bulundu. Anlaşmanın IndustriALL Küresel Sendika ve IndustriAll Avrupa sendikalarının gözlemciliğinde imzaladığını aktaran Türk Metal Başkanı Kavlak da “İki sendika IndustriALL şemsiyesi altında aynı statüde birlikte mücadele etmeye karar vermiştir. Eğer gerekli görülürse IndustriALL Küresel ve ındustriAll Avrupa Sendikalarından katılımcıların da bu diyalog sürecinde yer alması talep edilebilir” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ile Putin telefonda görüştü 

SONRAKİ HABER

Urfa'da usulsüzlük iddiaları gündemden düşmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...