11 Ağustos 2012 11:03

Bakan Akdağ’a kanser soruları

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinin nasıl yapıldığını, tedavi yöntemlerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu.Öğüt Bakan Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, ölümcül hastalıklar kapsamında hastaya ve ailesine hizmet verilmesi ger

Bakan Akdağ’a  kanser soruları
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisinin nasıl yapıldığını, tedavi yöntemlerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sordu.
Öğüt Bakan Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, ölümcül hastalıklar kapsamında hastaya ve ailesine hizmet verilmesi gerektiğini belirtti. Öğüt, bu dönemde hastanın en çok psikososyal bakıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Öğüt, Sağlık Bakanlığına bağlı kaç hastanede bu hizmeti veren bölüm olduğunu, bu konuda projelerinin olup olmadığını, varsa nelerin olduğunu, palyatif bakım hizmetinin kimler tarafından verildiğini ve terminal dönemi hastalarının acil serviste bekletildiğine veya hastaneye kabul edilmediğine dair kaç şikayet başvurusu aldıklarını sordu. Sağlık Bakanlığının verdiği onayla Heybeliada Sanatoryumundaki personel ve hastaların bir kısmının başka hastanelere sevk edildiğini hatırlatan Öğüt, 30 Eylül 2005’te kapatılan hastanenin, planlarda sağlık alanı olarak görüldüğünü belirtti. Öğüt, sanatoryumun yeniden hastane olarak açılması ve terminal dönemdeki hastalara hizmet vermesinin gündeme gelip gelmediğini de sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kesintiler alışılacak gibi değil

SONRAKİ HABER

Umut Oran: Gerçek işsizlik gizleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa