11 Ocak 2018 15:08

Hacettepe Üniversitesindeki servis kısıtlamasına tepki

Hacettepe Üniversitesinin akademik ve idari personelin kullandığı servislere yönelik aldığı kısıtlama kararı sendikalar tarafından protesto edildi.

Paylaş

 

Bir süredir öğrenci ve akademisyenler aleyhine olan düzenlemelerle gündeme gelen Hacettepe Üniversitesi, şimdi de akademik ve idari personelin kullandığı servisleri azaltılma kararı aldı. 2018 yılı için yenilecek olan semt servisleri ihalesinde 2018 yılı bütçesi referans gösterilerek servis sayılarında azaltmaya gidileceği öngörüldü. Akademik ve idari personel ise karara tepkili. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Hak-Sen Beytepe Kampüsü Rektörlük Binası önünde bir araya gelerek, kararı protesto etti.

‘BİNLERCE ÇALIŞAN MAĞDUR OLACAK’

Sendikalar tarafından yapılan ortak açıklamada, yeni ihalede 2018 bütçesinin yetersizliği referans gösterilerek, servis sayılarında abartılı bir azalmaya gidileceğinin öngörüldüğü ifade edildi. Birçok semtin servis uygulaması kapsamından çıkarılacağını belirtilen açıklamada, bu durumun binlerce çalışanı mağdur edeceği vurgulandı. Açıklamada sendikalar tarafından oluşturulan komisyon ile en kısa sürede görüşülerek, sorunun çözümü noktasında somut adımlar atılması istendi. 

‘ÇALIŞANLARIN TEK SOSYAL HAKKI ELİNDEN ALINMAYA ÇALIŞILIYOR’

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

“Yıllardır servislerden yararlanan personel sayılarını düzgün ve gerçekçi verilerle tespit edemeyen yöneticiler sorgulanacağı yerde onların hatalarının bedeli yerleşkede görev yapan kendini bilime, emeğe işine adamış akademik ve idari personele fatura edilmek istenmektedir.  Personel servislerine uygulanması düşünülen bu ekonomik kısıtlama makam araçları ve diğer keyfi harcamalar ve bazı kalemlerden yapılamaz mıydı? Personelin üniversitede yararlandığı tek sosyal hakkı olan semt servislerinin elinden alınmaya çalışması manidardır. Bu durum biz çalışanları üzmüştür.” (Ankara/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

DİDF'ten Almanya'daki metal grevlerine dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Hereke’de bulunan taş ocağının faaliyeti durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...