12 Ağustos 2012 05:40

Kesintiler alışılacak gibi değil

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi, Ankara’da yaşanan elektrik kesintilerinin elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesinden kaynaklandığını belirterek özelleştirmelerin iptal edilmesini istedi. EMO, Gölbaşı’nda iki çocuğun elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesini de, “Düzensiz kesintiler ve kalites

Kesintiler alışılacak gibi değil
Paylaş

KÂR HIRSI MAĞDUR EDİYOR

Kamuya ait olması gereken bir alan olan elektrik dağıtımının “özelleştirme kisvesi” adı altında kâr odaklarına “hibe” edildiği belirtilen açıklamada, bugüne kadar yapılan özelleştirmelerin iptal edilmesi ve halkın mağduriyetinin ortadan kaldırılması istendi. Açıklamada, özelleştirme sonrası planlanan iyileştirici çalışmalar için harcanacak bedelin abonelerden tahsil edildiği ve düzeltici önlemler alınması gerekirken işleyişin “Kötü ve pahalı hizmet” olarak halka sunulduğu ifade edildi. Düzenleyici denetim kurullarının özel sermaye gruplarının kârlarının arttırılmasına ve yapılan hukuksuzlukların meşrulaştırılmasına karşı paravan görevi gördüğü vurgulanan açıklamada, “Maliyet azaltmak adına rutin işletme bakım hizmetleri azaltılmış, taşeronlaştırmalar yaygınlaştırılmış ve bakım hizmetinin niteliği düşürülmüştür” denildi. Açıklamada, kesinti, aşırı düşük ve aşırı yüksek gerilim dalgalanmaları gibi nedenlerle zarar gören abonelerin mağduriyetlerinin dağıtım şirketleri tarafından karşılanması istendi. (Ankara/EVRENSEL)


KALİTESİZ ELEKTRİK ÖLÜM GETİRDİ 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü Gölbaşı İlçesi Karagedik Mahallesi’nde alçak gerilim hattının yere düşen faz iletkenine dokunan iki çocuk, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. EMO’nun, teknik heyetin incelemeleri ve görgü tanıklarının anlatımları ile oluşturulan rapora da değinilen açıklamada, iki çocuğun ölümüne sebep olan ihmalin, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, yeni ölümlere neden olabileceği uyarısı yapıldı. Açıklamada, özellikle ortak alanlarda bulunan elektrik tesisleri ile ilgili “risk değerlendirmeleri” yapılarak can ve mal güvenliğini sağlayacak önlemlerin alınması ve bu konuda deneyimli personellerin görevlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Elektrik enerjisi üretim ve dağıtımındaki özelleştirme uygulamalarının sonlandırılması durumunda daha etkin ve verimli bir elektrik enerjisi yönetimi sağlanacağı vurgulanan açıklamada, “Merkezi ve kamusal bir anlayış ile bu alan yeniden kurgulanmalı, üretim, iletim ve dağıtım piyasanın kâr mekanizmalarına terk edilmemelidir” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Sıcaklar devam edecek

SONRAKİ HABER

Bakan Akdağ’a kanser soruları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...