11 Ocak 2018 12:11

Elazığ T Tipi Cezaevinde açlık grevi sonlandırıldı

Elazığ Cezaevinde kimlik dayatmasına karşı 10 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olan kadın tutuklular talepleri kabul edilince açlık grevini bitirdi.

Paylaş

Elazığ T Tipi Cezaevinde kimlik dayatmasına karşı 10 Kasım’dan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan kadın tutuklular, taleplerinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini sonlandırdı.

Elazığ T Tipi Cezaevinde kimlik dayatmasına ve baskılara karşı kadın tutuklular, 1 Kasım 2017 tarihinde süreli-dönüşümlü açlık grevi başlatmıştı. Tutuklular daha sonra, 10 Kasım’da açlık grevini süresiz-dönüşümsüze çevirmişti. 
 
1 Kasım 2017 tarihinden bu yana görüşlere çıkmayan ve aileleriyle telefonda görüşmeyen kadın tutuklular, ailelerini arayarak, cezaevi idaresinin kimlik dayatmasından vazgeçtiğini ve açlık grevini sonlandırdıklarını iletti. 
 
Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) da twitter hesabından, “Elazığ T Tipi Hapishanesinde kimlik dayatmasına karşı 1 Kasım’dan beri açlık grevinde olan kadın tutsaklar, kimlik dayatmasından vazgeçilmesi üzerine açlık grevlerine son verdi” bilgisini geçti. (Elazığ/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kapsam dışı kalan taşeron işçiler için düzenleme yapılsın’

SONRAKİ HABER

HDP'li Abdullah Zeydan, bozulan davada yine 8 yıl ceza aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa