11 Ocak 2018 11:08

Sakarya Nehri, OSB’den dökülen atıklarla kirlendi

Sakarya Söğütlü’de organize sanayi bölgesinden dökülen atıklar Sakarya Nehrini kirletti. Şikayet üzerine nehirden numune alınarak inceleme başlatıldı.

Paylaş

Sakarya'nın Söğütlü ilçesindeki Sakarya Nehri dökülen atıklarla kirlenirken yayılan kötü koku bölgede oturanları rahatsız ediyor. Görevliler, nehirden numune alarak inceleme başlattı.

Söğütlü Maksudiye Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Sakarya Nehrine atıkların dökülmesine tepki gösterdi. Mahalleli, fabrikaların yoğun olduğu organize sanayi bölgesinden atılan ve kimyasal olduğu iddia edilen atıklar yüzünden nehrin simsiyah olduğunu belirtti. Dökülen atıklar nedeniyle bölgeyi kötü ve ağır bir koku sardı. 

Yaşanan çevre kirliliğine tepki gösteren mahalleli, yetkililere haber verdi. Bölgeye gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri atık sudan numune alarak inceleme başlattı. Bölgede oturanlar suyun bazı günler çok daha pis aktığını belirterek, "Kokudan durulmuyor. Organize sanayi bölgesi açıldığı günden beri böyle. Bu suyla sulama olursa, fidan dayanabilir mi?" dedi. (DHA)
{{341606}}

 

ÖNCEKİ HABER

Önkibar'dan Cem Küçük iddiası: 'Doğan hakkında yazma dendi'

SONRAKİ HABER

Mumia Abu Jamal’in sağlığı yeniden kötüleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa