11 Ocak 2018 10:50

Pakistan, ABD ile askeri iş birliğini askıya aldı

Pakistan, askeri yardımları kesmesi nedeniyle ABD ile istihbarat ve askeri iş birliğini askıya aldı.

Paylaş

Pakistan Savunma Bakanı Khurram Dastgir, askeri yardımların kesilmesinin ardından ABD ile istihbarat ve askeri iş birliğinin askıya alındığını açıkladı.

Pakistan devlet radyosuna konuşan Dastgir, mevcut hedefleri gerçekleştirmek için Pakistan ile ABD'nin stratejik diyaloğunun canlanması gerektiğini vurguladı.

Bakan, ülkenin "teröre karşı savaşta" yükümlülüklerini yerine getirmesinden ötürü ABD'nin Pakistan'a karşı tehdit söyleminden kaçınması gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanı, Pakistan’ın bu konuda başarılı olduğunu, Pakistan'ın ABD'yle iş birliğinden dolayı el-Kaide'nin bölgeden çekildiğini söyledi.

Devlet radyosunun internet sitesindeki habere göre Dastgir, "Pakistan, bölgede barış ve istikrar sağlamak için çaba sarf edecek" dedi.

Dastgir ayrıca, ABD'nin Pakistan'a yaptığı askeri yardımı kestiği için bölgedeki ‘teröre karşı savaşta’ çabaların boşa çıktığını ifade etti.

ABD ASKERİ YARDIMI ASKIYA ALMIŞTI

ABD, 5 Ocakta aldığı kararla, “İslamabad tüm terörist gruplara karşı kararlı bir tavır takınıncaya kadar” askeri yardımlarını askıya aldığını açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, bu askıya almanın daimi bir kesinti anlamına gelmediğini ve Pakistan'daki sivil halka yardımları etkilemeyeceğini duyurdu. Bakan, askeri yardımının dondurulacağını ancak iptal edilmeyeceğini belirterek “Pakistan’ın istikrarı bozucu ve ABD personelini hedef alan terörist ve militan gruplara karşı kararlı mücadelesinin devam edeceğini umuyoruz” dedi.

ABD'li yetkili, kesintinin “terörle mücadele” operasyonları için Pakistan'a ödenen ABD askeri donanım, eğitim ve servis alımlarını destekleyen yabancı askeri finansman fonu (FMF) ve koalisyon destek fonlarını (CSF) içerdiğini açıkladı. ABD, askıya aldığı yardımın kesin miktarını, savunma bölümlerinden gelen fonları içerdiğini söyleyerek açıklamadı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nı genişletecek güce sahibiz

SONRAKİ HABER

Cezaevinde annesiyle kalan çocuk sayısı 624 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...