11 Ocak 2018 10:38

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nı genişletecek güce sahibiz

Saray'da muhtarlara konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha Suriye'de yeni harekat sinyali verdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Suriye'ye yönelik verdiği askeri harekat mesajlarına bir yenisini ekledi. Erdoğan ayrıca 'MİT krizi' sırasında Hakan Fidan'a verdiği 'İfade vermeyeceksin' talimatını da anlattı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

MUHTARLIKLARA NÜFUS VE ALAN SINIRI

Ülke genelinde her yere muhtarlık binası yapılması kararı aldık. Hazinedeki uygun araziler valilik ve kaymakamlıklara tahsis edilecek bu yerlere valilikler binalar inşa edecek.

Muhtarlıkların nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir düzenlemeye gitmek gerekiyor. 25-30 bin nüfuslu mahalledeki bir muhtarın herkese ulaşması, her meseleyle ilgilenmesi elbette mümkün olmaz. Bunun için 2019'da yeni yönetim sistemine geçerken, muhtarlıkların nüfus ve alan olarak büyüklükleri konusunda bir alt ve üst sınır getirilmesi düşünülebilir.

HAKAN FİDAN'A TALİMAT

7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması olayını hatırlatan Erdoğan bu konuda şunları söyledi: "Eğer MİT Müsteşarı ifadeyi verseydi ve tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum ama kendisine söyledim, kendisine 'Kesinlikle gitmeyeceksin' dedim. 'Yardımcılarını da göndermeyeceksin' dedim. 'Eğer polis gelir de seni almak isterse senin güvenlikçilerine talimat ver, polisi de içeri sokmayacaklar.' dedim.

Emniyet'in içinde FETÖ'nün de kendi temsilcileri var, onlarla teslim almaya gidiyor. Müsteşarı teslim alacak, ardından sıra, hedefleri büyük ya oraya gelecekti. Onlar şunu bilmiyordu, İspanya'nın Endülüs Sarayı'na bir gitme imkanı olursa, İçişleri Bakanı burada, peyderpey bir seferberlik yapsa da muhtarlarımızın içinden grup grup buralara muhtarlarımızı da götürmekte fayda var. Kubbede bir ayet yazar; Allah'tan başka galip yoktur.

MUHTARLARA DÜNYA TURU: 'PAKET TUR GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR'

Muhtarlarımızın bir dünya turu gibi, bu batıda olacak, bunu başarmış olacaklar. Milletimiz de bütün bu olanları gördük, her türlü desteği verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi milletimizin tüm saldırılara bir meydan okumasıydı. Siz Kudüs'e giderseniz birileri ürker. Bütün planları, görevi İçişleri Bakanımıza verdik, Kudüs de bunun içinde olabilir. Paket tur gerçekleştirilebilir.

Millletimizi ve bizi sandıktan yenemeyeceklerini görenler bu kez terörü sahaya indirdi. Terör cephesini tahkim ettiler. Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışları yok. Bu işi bitireceğiz, tek terörist kalmayacak bu ülkede."

SURİYE MESAJI: FIRAT KALKANI'NI GENİŞLETECEK GÜCE SAHİBİZ

Birilerinin terör koridoru oluşturma çabalarına sabrımız azalıyor. Suriye'de ve Irak'ta yaşanan hadiselerin, kurulan düzenin amacı her geçen gün daha net anlaşılıyor. Yalan söylenmesine daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. Fırat Kalkanı Harekatı ile attığımız adımı genişletecek güce sahibiz.

Karşınızda ne Osmanlı'nın 'hasta adam'ı ne Cumhuriyetin 'çömez devlet'i ne 1970'lerin, 1990'ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda cumhurbaşkanından muhtarına kadar 2023 hedeflerine kilitlenmiş, 2053 ve 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. Artık bunların karşısında büyük ve güçlü Türkiye var." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da IŞİD operasyonu: 42 gözaltı

SONRAKİ HABER

Pakistan, ABD ile askeri iş birliğini askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...