11 Ocak 2018 07:29

İHD'den Garzan Mezarlığı raporu: Mezarların içi boş

İHD, Bitlis'teki Garzan Mezarlığından 267 cenazenin çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine dair hazırladığı raporu açıkladı.

Paylaş

İHD Bitlis Şubesi, 267 cenazenin ailelerinden habersiz çıkarıldığı Garzan Mezarlığında yaptığı incelemeyi raporlaştırarak, “Mezarların içi boş, cenazelere ait herhangi bir kemik ya da başka bir materyale rastlanmamıştır” tespitinde bulundu. 

Yukarı Ölek köyündeki Garzan Mezarlığından 267 cenaze çıkartılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Ailelerin başvurusu üzerine İHD mezarlıkta incelemelerde bulundu ve rapor hazırladı. 

AİLELER BAŞVURU YAPTI 

24 Aralık 2017 tarihinde Garzan Mezarlığında incelemelerde bulunulduğu belirtilen raporda, mezarlığın iş makineleriyle yıktırıldığı ifade edildi. Raporun devamında ise şunlara yer verildi: "Yapılan incelemede; Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek köyü yakınlarında yer alan mezarlık alanının muhtemelen iş makineleri ile yıkıldığı, incelememizde mezarların içinin boş olduğu, beton ve moloz yığınının yoğun olarak görüldüğü, mezarlık alanında çok sayıda kırılmış, üzerlerinde çeşitli yazılar, semboller olan mermer parçaları ile sarı kırmızı ve yeşil renkli boyalı beton ve metal demir parçalarının varlığı tespit edilmiştir. Cenazelere ait herhangi bir kemik ya da başka bir materyale rastlanmamıştır. İnceleme esnasında kısa bir video ve fotoğraf çekimi gerçekleştirilmiştir."
 
Derneğe şu ana kadar 5 ailenin başvuru yaptığı belirtilen raporda, İHD, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nin (ÖHD) sürece müdahil olduğu aktarıldı. (Bitlis/MA)

ÖNCEKİ HABER

Crime and punishment

SONRAKİ HABER

Safiport Derince Limanı'nda taşeron işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...