Gazeteci Faruk Balıkçı: Karanlığa karşı kibrit yakmalıyız

Gazeteci Faruk Balıkçı 5 Dakikada'ya konuk oldu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü anlattı.

11 Ocak 2018 07:40
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ocak 2018 07:57
Paylaş

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Gazeteci Faruk Balıkçı ile konuştuk. Fatih Polat’ın hazırlayıp sunduğu 5 Dakikada’ya konuk olan Balıkçı, mesleğin sorunlarını ve işsizlik gerçeğini anlattı.

Bölge illerinde yaklaşık 30 yıldır gazetecilik yapan Balıkçı, binlerce gazetecinin işsiz kaldığı bir dönemde alanlara alışmış bir gazeteci olarak zorluk yaşadığını söyledi. Gazetecilerin işsiz de kalsa haber yapmaya devam ettiğini söyleyen Balıkçı, işsiz kalan birkaç gazeteciyle bir araya gelerek internet sitesi kurduklarını, gazetecilik faaliyetini de bu site üzerinden sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

’10 OCAK MÜCADELE GÜNÜ OLMALIDIR’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tarihine değinen Faruk Balıkçı, 1961’de gazetecilerin özlük haklarını ortadan kaldıran düzenlemeye karşı gazetecilerin 3 gün boyunca ortak gazete çıkararak halka gerçekleri anlattığını söyledi. 2000’lerden bu yana gazetecilerin baskı ve sansürle karşılaştığını ifade eden Balıkçı, 1961’deki eylemin bugün açısından da örnek olması gerektiğini vurguladı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bir mücadele günü olmalıdır” dedi.

‘KARANLIĞA KARŞI KİBRİT YAKABİLMELİYİZ’

Yaşanan baskılar karşısında gazeteciliğin bugün daha da anlam kazandığını söyleyen Faruk Balıkçı, “Demokrasi ve özgürlüklerin olduğu ortamlardansa, gazetecilerin hapse atıldığı zamanlarda esas gazetecilik yapılmalıdır. Biz aslında karanlıkların olduğu dönemde bir kibrit yakabilmeliyiz. Bu yüzden gazeteciler işsiz de kalsa mesleğini öyle ya da böyle, bir yoluyla sürdürebilmelidir. Ayrıca bu baskıya karşı mücadele ve dayanışmayı da geliştirebilmelidir” dedi. (EVRENSEL WEB TV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Lou Williams’tan Warriors’a 50 sayı

SONRAKİ HABER

Barış bildirisinin ikinci yıl dönümü: Sözümüzün arkasındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...