11 Ocak 2018 04:53

Julian Assange, Ekvador vatandaşı oldu

2012 yılından beri Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde yaşayan Julian Assange, Ekvador vatandaşı oldu.

Paylaş

İki kadına cinsel saldırıyla ve ABD'ye ait gizli belgeleri sızdırmakla suçlanan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Ekvador vatandaşı oldu.

2012 yılından bu yana Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde yaşayan Assange, gece saatlerinde Twitter üzerinden Ekvador milli takım formasıyla çektirdiği fotoğrafı yayınladı. Öte yandan Telesur gazetesi, Assange'ın Ekvador Devlet Gelirleri Dairesi veri tabanındaki kayıt numarasının 1729926483 olduğunu aktardı.

Tutuklanıp İsveç’e gönderilmemek için 2012’den beri Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınan Assange, geçtiğimiz haziran ayında büyükelçilik binasındaki 5. yılını doldurmuştu.

Cinsel saldırı iddialarını reddeden Assange, ABD yönetiminin tutuklanması için kendisine komplo kurduğunu savunuyor. İsveç'e iade edilmekten ve daha sonra oradan da ABD'ye teslim edilmekten korktuğu için Ekvador Büyükelçiliğine sığınan Assange, şimdi Ekvador vatandaşı olduğu için sadece İngiltere'de yargılanacak.

Avukatı Melinda Taylor daha önce "Elçilik çalışanları ona son derece yardımsever davranıyor, ancak sonuçta orası bir elçilik, standart bir hapishanede bulunan yaşam koşulları bile mevcut değil" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Paris’in göbeğindeki lüks Ritz Oteli'nde silahlı soygun

SONRAKİ HABER

Avustralya'da koalaya zulüm öfke yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa