11 Ocak 2018 04:28

Bakan Kaya: Tep tipte neye tepki gösterdiklerini anlamıyorum

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tek tip kıyafet zorunluluğuna ilişkin 'Neye tepki gösterdiklerini anlamıyorum' dedi.

Paylaş

"Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunanların duruşmalara tek tip kıyafetle getirilmesini düzenleyen 696 sayılı KHK'ye tepki yağmaya devam ederken, Bakan Kaya düzenlemeye karşı çıkanları "terörden yana olmakla" suçladı. Kaya ayrıca "Neye tepki gösterdiklerini anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Kaya, tek tip kıyafet düzenlemesinine dair şunları söyledi:

"Tek tip kıyafet şehit ailelerinin, gazilerimizin tüm milletin talebiydi aslında. Bu konuda bana çok öncesinden talepler gelmişti, ben de konuyu Bakanlar Kurulu’na, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza iletmiştim. Hâlâ konunun bu şekilde gündeme getirilmesini anlamış değilim. Neye tepki gösterdiklerini anlamıyorum. Milletten yana mısınız? terörden yana mısınız?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı Valisinin eşi tepkiler üzerine istifa etti

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 11 Ocak 2018

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...