11 Ocak 2018 00:36

Çayırova Boru'dan bir metal işçisi: Yok sayılmak istemiyoruz

Gebze'de bulunan Çayırova Boru’dan bir işçi OHAL ve MESS kararları ile birlikte yasaklanan grevlere dikkat çekti.

Paylaş

Çayırova Boru’dan bir işçi
Gebze

Merhaba işçi kardeşlerim. Ben 13 yıllık bir metal işçisiyim. Bu zamana kadar birçok grev yasağını gördük, daha önce 2014’te de bizim grevimiz yasaklandı. Şimdi OHAL ile birlikte sadece grev yasağı yok, sokakta yürümemize bile izin verilmiyor. Hükümetle birlikte MESS’in aldığı kararlar bizlere uygulanıyor. Aslında bu süreçte işçi ve emekçilere bir darbe yapılmaya çalışılıyor. Biz ülkenin ekonomisin can damarında çalışan binlerce işçiyiz ama hep bu dönemlerde yok sayılıyoruz. Aslında patronlarımızın para kaybetme korkuları o kadar büyük ki ne yapacaklarını, bize nereden saldıracaklarını şaşırdılar.

Geçtiğimiz gün birçok fabrikadan arkadaşımla birlikte Gebze meydanda sendikamız Birleşik Metal-İş’in yaptığı basın açıklamasına katıldım. Daha sendika önünde bizi sıkıştırmaya başladılar. Yürüyüşe izin verilmeyecekmiş. Biz fabrikamızdan çıkıp otobüslerle Gebze’ye geliyoruz. Tek tek inip yürümemizi mi istiyorlar ben anlamıyorum ki. Ben muhafazakar bir işçi olduğum için aslında bu zamanda ya da eylemlerde diğer arkadaşlarım gibi değilim, sivrilmek istemiyorum. Ama ben hep polis görevini yapar diyordum. Şimdi biz de meydanda işimiz, görevimiz için açıklama yapacaktık. Bize niye müdahale etmek istediler, patronlar dediği için mi polislerimize görev veriliyor? Maç oluyor maçtan çıkıp dünya kadar insan kutlama yapıyor. Orada niye böyle insanların üstüne gidilmiyor OHAL için. 

Biz bu dönem ayın sonunu getiremiyoruz. Ben bunun için fabrikadan çıkıp eyleme katıldım. Bunca yıldır çalışıyorum eşim ile birlikte, ilk defa bu kadar kötü zaman geçiriyorum. Fazla mesaiye kalıyorum ayın sonu gelsin diye. Çocuğumu çoğu zaman göremiyorum ama aldığımızın büyük kısmı vergiye gidiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Benim gibi ayın sonunu getiremeyen birçok arkadaşıma asgari ücret ile bu yıl da kemeri sıkın dediler. Biz metal kolunda çalışan işçiler ne kadar ısrarcı olursak o kemerin ilmeğini biraz daha esnetiriz. Hepimize başarılar.

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi: Birleşelim ve yeni bir satışa izin vermeyelim

SONRAKİ HABER

Sarkuysan işçisi: Birleşelim ve ekmeğimizi kazanalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...