11 Ocak 2018 00:28

MESS’le görüşme bugün

MESS, Türk Metal’le bugün saat 14.00’te, Birleşik Metal-İş’le saat 17.00’de, Çelik-İş’le ise yarın görüşecek.

Paylaş

MESS grup toplu iş sözleşmesi ara bulucu sürecindeyken Başkanlar Kurulunu toplayan Türk Metal, bazı kent merkezlerinde kitlesel eylem kararı aldığını duyurdu. İşçiler, beklentilerinin uzağında kalan bu karara tepki göstererek, Türk Metal’e “Grev kararı için neyi bekliyorsunuz” diye sordu.
Bu kararların zaten Başkanlar Kurulu toplanmadan da alındığını ifade eden Renault işçileri, “Yine aynı hikayeler. Bu sözleşme farklı diyorlardı. Şimdiye kadar bir fark göremedik. Grev kararı çıkmıyorsa neden Başkanlar Kurulunu topluyor?​” dedi.

Sonuç bildirgesinden çıkan kararların “Suya sabuna dokunmamaya devam” anlamına geldiğini belirten Bosch işçileri ise şunları söyledi: “Zaten sizden Renault, TOFAŞ, Ford’un montaj hatlarını durdurmanızı beklemek temmuz ayında kar yağmasını beklemek gibi. Üretime dönük eylemlere şimdi başlansa MESS 2 hafta dayanamaz. Neyi bekliyorsunuz? İşçideki yüreğin çeyreği olsa sizde, istediğimiz sözleşme 1 ay önce yapılmıştı.”
Beylikdüzü Arçelik işçileri ise Türk Metal’e şöyle seslendi: “Yine yok şurada toplanacağız, burada eylem yapacağız diyorlar. Bir kere de üretimi duracağız, greve gideceğiz deyin.” 

Öte yandan MESS Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Çelik-İş’e çağrı yaparak görüşme talebinde bulundu. MESS, Türk Metal’le bugün saat 14.00’te, Birleşik Metal-İş’le saat 17.00’de, Çelik-İş’le ise yarın görüşecek. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Uranyum Uğruna' kitabı okurlarla buluştu

SONRAKİ HABER

Ford işçisi: Birleşelim ve yeni bir satışa izin vermeyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...