04 Nisan 2011 11:21

Derneklerden konfederasyonlaşma kararı

Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu’nun (DGDP) yapılan 1.Genel Kurul Toplantısı’nda “konfederasyonlaşma” kararı alındı.Yaklaşık 120 il ve ilçe derneğinin bileşenleri arasında olduğu Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu, 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Göngören Birhayat Düğün Salonu’nda

Derneklerden konfederasyonlaşma kararı
Paylaş

Yaklaşık 120 il ve ilçe derneğinin bileşenleri arasında olduğu Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu, 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Göngören Birhayat Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kurul toplantısına platformun bileşenleri arasında yer alan dernek yöneticilerinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, BDP PM Üyesi Kemal Parlak, Türkiye Barış Meclisi üyesi Hakan Tahmaz, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Başkanı Mahmut Taşçı ve EMEP İstanbul İl Yöneticisi Mehmet Turp katıldı. Saygı duruşu ve açılış konuşmasından sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, demokrasinin gelişmesi için sadece siyasi partilerin var olmasının yeterli gelmediğini belirtti. Doğrudan demokrasinin sağlanması için yurttaşların buna katılımının önemli olduğunu söyleyen Baydemir, bununda ‘dernekler ve sivil toplum örgütleri’ aracılığıyla olabileceğini belirtti.

Konfederasyonlaşma kararını önemli olduğunu anlatan Baydemir, konfederasyonlaşma ile bölgenin tüm renklerinin yansıtılabileceğine ifade etti. Genel kurul gündemi olan “konfederasyonlaşma” üzerinde tartışmalar yürütüldü. Tartışmaların ardından oylamaya sunulan çarşaf liste üzerinden Abdülhakim Daş’ı yeniden başkan olarak belirleyen platform bileşenleri, önümüzdeki bir yıl içerisinde konfederasyonlaşma gitme kararı aldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Aleviler Ankara’da anayasayı tartıştı

SONRAKİ HABER

Biga’da 35 yıldır süren zorlu yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...