10 Ocak 2018 16:43

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda, 'terbiyesiz' atışması

Meclis Dışişleri Komisyonu’nda Mevlüt Çavuşoğlu'nun CHP’li Öztürk Yılmaz'a tartışma sırasında 'terbiyesiz’ demesi üzerine CHP komisyonu terk etti.

Paylaş

 

Dış politikada geçen yıl yaşanan gelişmeler konusunda bilgilendirmek amacıyla geldiği Meclis Dışişleri Komisyonu’nun kapalı bölümünde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Ege adaları, İdlib, Irak ve Suriye başlıklarında CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile karşı karşıya geldi.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre, Bakan Çavuşoğlu'nın “Ege meselesinde niye cevap vermiyorsun; İdlib'de 20 bin cihatçı var, niye Türkiye bunların hamiliğini yapıyor" ifadelerine "terbiyesiz" diye cevap verdiği Yılmaz, "Aynen iade ediyorum” ifadelerini kullandı. CHP; bakanın üslubunu protesto ederek toplantıyı terketti.

Kapalı toplantıda yaşanan tartışmaya ilişkin konuşan Yılmaz, şunları söyledi:

“Dışişleri Bakanı, bilgilendirme toplantısının açık bölümde şovunu yaptıktan sonra kapalı bölüme geçtik. Sorulara aşırı derecede gergin yanıt verdi. Ege konusunda, İdlib, Irak ve Suriye konusunda yönelttiğim sorulara çok ters cevap vermeye başladı, beni kesmeye başladı, sataşmaya başladı. 'Terbiyesiz' dedi bana. Ben bu Ege meselesinde niye cevap vermiyorsun bu adamlara dedim. İdlib'de '20 bin cihatçı var, niye Türkiye bunların hamiliğini yapıyor' dedim. Niye bunlara ılımlı diyorsunuz. Öyle olunca bana sürekli hakaret etmeye başladı. Öyle olunca ben de kendisine iade ettim. Bu üslup bir bakana yakışmıyor dedim. Baktık ki seviyeler düşüyor, protesto ederek toplantıyı terk ettik.” (HABER MERKEZİ)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Mecliste oda tartışması

SONRAKİ HABER

New draft law foresees jail for killing and torturing animals

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...