10 Ocak 2018 12:34

DEÜ’den uzaklaştırılan barış imzacılarının savunması istendi

Dokuz Eylül Üniversitesinden uzaklaştırılan barış imzacısı 12 akademisyen 6 ay sonra yazılı tebligat ile ifadeye çağrıldı.

Paylaş

“Bu Suça Ortak Olmayacağız”  bildirisine imza attıkları için haklarında soruşturma açıldıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki görevlerinden uzaklaştırılan 12 akademisyen 6 ay sonra yazılı tebligat yapılarak ifadeye çağrıldı.

Komisyon başkanı sıfatıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik imzasıyla gönderilen yazıda, akademisyenlerin 10 gün içinde yazılı savunmaları isteniyor. İmzacı akademisyenler ise usul yönünden birçok eksiklik bulunduğu ve ne ile suçlandıkları belirtilmediği için avukatlar aracılığıyla itiraz dilekçesi verdi.

Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi, imzacı akademisyenlerin ifadeye çağrılması ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmanın açıldığı 23 aylık süreçte birçok komisyon üyesinin değiştirildiğini belirtti. Son komisyon üyelerine dikkat çekilen açıklamada, “Buna göre yeni atanan komisyon üyeleri Prof. Dr. Recep Kök (İİBF, İktisat Bölümü), Prof. Dr. Himmet Konur (İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü), Prof. Dr. Mustafa Akgün (Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü)’dür. Komisyon üyelerinden Recep Kök ve Himmet Konur’un “Vatansever Türk Aydınları Bildirisi”nde, kamuoyunda bilinen adıyla “karşı bildiri”de imzası bulunuyor. Böylece bu iki üye ihsas-ı rey yapmış oldular. Aynı zamanda Recep Kök, 7 Haziran seçimlerinde MHP’nin İzmir milletvekili adaylarından biriydi” denildi.

Açıklama şöyle sürdürüldü: “Anabilim dalı başkanlığı sıfatıyla iki imzacının yeniden atanmaması için olumsuz görüş verildiği biliniyor. Hâl böyle iken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünün bir an önce soruşturma komisyonunu değiştirmesi ve soruşturmayı da sonuçlandırması gerekmektedir. Tabii ki talebimiz ve beklentimiz arkadaşlarımıza ceza verilmemesi yönündedir. Üniversitenin temeli, ifade özgürlüğüdür. Akademi biat etmez”. (İzmir/EVRENSEL)

{{341253}}

{{342132}}

ÖNCEKİ HABER

Yazar Aziz Tunç’un eşinin pasaportuna el konuldu

SONRAKİ HABER

Kadroya alınmayan eski mahkumları sokağa mı atalım?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...