10 Ocak 2018 11:53

Selim Sadak hakkında 27,5 yıla kadar hapis istemiyle dava

Siirt Belediyesi eski Başkanı Selim Sadak hakkında 16 yıldan 27,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 16 Kasım 2017 günü gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt Belediyesi eski Başkanı Selim Sadak hakkında dava açıldı. “Örgüt kurmak veya yönetmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla hakkında yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlanan Sadak’ın 16 yıldan 27,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Başsavcılıkça Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianame kabul edildi.
 
Hazırlanan iddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Diplomasi Komisyonu'nda yere alan Sadak’ın bu yönlü çalışmaları suç kapsamına sokuldu. Yine Sadak’ın, hayatını kaybeden YPG üyelerinin fotoğrafları ve cenaze etkinliklerine dair paylaşımlarda bulunarak “örgüt propagandası” yaptığı ileri sürüldü.
 
Siirt Belediye Başkanı olduğu 2008 yılında, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırılan Sadak, cezası onandıktan sonra 2012 yılında Danıştay kararı ile görevinden alınmıştı. (Diyarbakır/MA)
{{275474}}

ÖNCEKİ HABER

Çalışan Gazeteciler Günü: Tutuklu gazetecilere adalet

SONRAKİ HABER

SES: Sağlık kurumları AVM gibi işletilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...