10 Ocak 2018 08:12

Tüm Köy Sen Ordu Şube Kongresinde mücadele çağrısı

Tüm Köy Sen Ordu Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulunda üreticilere tekellere ve hükümetin politikalarına karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Paylaş

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Sendika binasında dün gerçekleşen Olağan Genel Kurula konuk olarak CHP, EMEP, ÖDP ve İYİ Parti yöneticileri katıldı. Genel Kurulda konuşan Şube Başkanı Zekai Sağra, “Geçici yönetim olarak altı aydır üreticilerin emeğine, ürününe sahip çıkması için çabamız oldu. Yeterli değildi çünkü yeni kurulmuştuk. Artık üreticilerin bir sendikası var” dedi.

'ÜRETİCİLER DIŞINDA HERKES ÖRGÜTLÜ'

İzlenen tarım politikalarını eleştiren Sağra, “Türkiye'nin tarım ürünleri, bizim de fındığımız yerli ve yabancı tekellere teslim edilmek isteniyor. Hükümet yetkilileri bunu açıkça dillendirdi. Üreticiler dışında herkes örgütlü. Üreticilerin örgütsüzlüğünü bilerek politikalarını uyguluyorlar ama bundan sonra istedikleri gibi hareket edemeyecekler. Şirketlere ve hükümetin politikalarına teslim olmayacağız” dedi.

TMO BİR TUZAK OLDU

TMO ile uygulanan fındık politikalarının, üreticilerin aleyhine olduğunu vurgulayan Sağra, şöyle devam etti: “TMO ile fındıkta üst fiyat belirlendi. Şirketler de belirlenen fiyatın altında belirleme yaptılar. Geçmiş yıllarda ‘taban fiyat’ belirlenirdi, şimdi ‘tavan fiyat’ belirliyorlar. 4572 sayılı yasa değişmediği sürece üreticilerin yüzü gülmez. Sendika olarak, bu yasanın değiştirilmesi ve kooperatifçiliğin yeniden kurulması için çabamız sürecek.”

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konukların konuşmalarından sonra çalışma ve mali rapor okundu ve aklandı. Yönetim, denetleme, disiplin kurulları ve genel merkez genel kurulu delegeleri belirlendi. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Cengiz Özyurt, Zekai Sağra, Hasan Aydoğan, Tuncay Zengin ve Muvaffak Aydemir. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan'da kız çocuğu öldürüldü, halk sokaklara çıktı

SONRAKİ HABER

100 yaşındaki Hacı Ali Keklik, Cerattepe için imza topluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...