10 Ocak 2018 06:55
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ocak 2018 04:39

California'yı bu kez toprak kayması vurdu: En az 17 ölü

ABD'nin California eyaletinde yangından sonra sel ve toprak kayması büyük yıkıma neden oldu. Eyalet genelinde en az 17 kişi yaşamını yitirdi.

Paylaş

ABD’nin California eyaletinde fırtına ve şiddetli yağışların tetiklediği toprak kayması sonucu en az 17 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi ise kayıp. Eyalet genelinde 163 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 28 kişinin fyaralandığı bildirildi.

BBC’nin haberinde Santa Barbara’nın doğusundaki Romero Kanyonu’nda yaklaşık 300 kişinin mahsur kaldığı belirtilirken polisin bölgedeki durumu “1. Dünya Savaşı cephesi gibi” şeklinde tanımladığı aktarıldı.

100'den fazla ev kullanılamaz hale gelirken 300 evin de zarar gördüğü belirtildi.

BİR AY ÖNCEKİ YANGINLAR ROL OYNADI

Sel ve toprak kaymaları, geçtiğimiz ay yangınlar sebebiyle büyük zarar gören bölgeleri etkiledi. Aralık ayındaki yangınların, sel ve toprak kaymasını önleyen bitkileri yok etmesinin afette etkili olduğu belirtiliyor.

Ana sahil yolunda 48 km’lik güzergah kapatılırken hastane yetkililerinin ölü sayısının artmasından endişe ettiği bildirildi. Binlerce kişinin afet bölgelerini terk ettiği, 50’den fazla kişinin ise arama çalışmalarıyla kurtarıldığı duyuruldu.

Santa Barbara İtfaiyesi Sözcüsü Mike Eliason, Montecito’da evlerin temelinden yıkıldığını kaydetti. Montecito’da fırtına sebebiyle 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bölgede Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres ve Rob Lowe gibi ünlü televizyon ve sinema yıldızlarının da evleri bulunuyor.

SON 2 AYDA 2. TAHLİYE

Yetkililer, afetten en yoğun etkilenen evlerin, tahliye alanına dahil olmayanlar olduğunu kaydetti. Pazartesi günü California sakinlerine son 2 ayda 2. kez evlerini tahliye etmeleri çağrısı yapılmıştı.

2017 REKOR YILI OLMUŞTU

ABD, 2017’de hava ve iklim kaynaklı felaketlerin sebep olduğu 306 milyar dolarlık zararla bu alanda kendi rekorunu kırmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da ev baskınları: En az 30 gözaltı

SONRAKİ HABER

Şanlıurfa'da 15 katlı inşaatta işçi güvenliği yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa