12 Ağustos 2012 05:41

Pembelik Barajı’nda çadırlar yeniden kuruldu

Dersim'in Nazımiye ilçesine bağlı Aşağı Doluca köyünde baraj  protestosuna katılan 6 köylünün tutuklanması ve köylülerin üzerindeki baskıların artması üzerine köye destek ziyareti gerçekleştirildi. Pembelik Barajı’nın yapımına karşı çıkan ve inşaatın durdurulmasını isteyenle dayanışma

Pembelik Barajı’nda çadırlar yeniden kuruldu
Paylaş

DESTEĞE ENGEL

Tüm bu yaşananlara rağmen kararlı olan Tunceliler, 10 Ağustos günü sabah erken saatlerde köylülerle dayanışmak ve yıkılan kulübenin yerine yenisini inşa etmek üzere bölgeye tuğla çimento demir gönderdi. Fakat malzemeleri götüren aracın önü Nazimiye Dalıbahçe Jandarma Karakolu önünde güvenlik güçlerince kesildi. Önce ‘irsaliyen yok’ denilerek karakolda tutulan araç şoförü irsaliyenin karakola ulaştırılmasının ardından ise tehdit edildi. “Eğer malzemeleri götürürsen 6 bin lira para cezası keseriz” tehdidiyle karşılaşan şoför geri dönmek durumunda kaldı. Yaşananlar üzerine Dersim merkezden bölgeye bir heyet gitti. Heyettekiler köylülerle birlikte nöbet çadırını yeniden kurdular. Heyet adına konuşan Ali Bükan, direniş çadırını yeniden kurduklarını, çevreden ve doğadan yana olanları köylülere destek olmaya çağırdıklarını belirtti. Şirketin 7 köylüyü tutuklattırarak direnişi kırdığı yanılgısına düşmemesi gerektiğini dile getiren Bükan, “LİMAK şunu unutmasın ki bizler var oldukça burada direneceğiz, bizler hep burada olacağız” dedi.

NÖBET SIRASI ANNELERDE

Nöbet çadırında oldukları için tutuklanan gençlerin anneleri, “Bizim çocuklarımızı boşuna tutukladılar. Çocuklarımızın suçları neydi? Suçları doğasını sevmek, köyünü sevmek ziyaretlerin ve mezarlarının sular altında kalmaması için direnmek” dedikten sonra kendilerinin çocuklarının yerine nöbet tutacaklarını açıkladılar. Köye giden heyette EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale,  BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, ESP İl Başkanı Aliekber Kaya , DHF temsilcileri, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel yer aldı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Halklarımız birbirinden uzaklaşmadan çözüm sağlanmalı’

SONRAKİ HABER

50 adet damızlık koç dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...