09 Ocak 2018 17:33

19 ay sonra savunma: İşkence altında ifademiz alındı

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı sırasında tutuklanan çocuklar, 19 ay sonra verdikleri savunmada işkence altında ifadelerinin alındığını söyledi.

Paylaş

Nusaybin’de “sokağa çıkma yasağı” sırasında tutuklanan çocuklar, 19 ay sonra hakim karşısında yaptıkları savunmada suçlamaları reddederek, işkence altında ifadelerinin alındığını söyledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde 76 kişi tahliye edildikten sonra gözaltına alınmıştı. Sonrasında 19 ayrı suçlama gerekçesiyle tutuklanan 17'si çocuk toplam 67 kişi 19 ay sonra hakim karşısına çıktı. Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşması, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasında hazırlanan bölüme alındı. Sadece avukatların alındığı duruşmaya, aileler ve gazeteciler “güvenlik” gerekçesiyle alınmadı. 
 
İddianamenin okunması ardından ilk olarak 17 çocuğun ifadesine geçildi. 12 çocuğun ifadesinin ardından, geriye kalan 5 çocuğun ifadesi SEGBİS ile alınmak istendi. Ancak çocuklar SEGBİS ile ifade vermeyi kabul etmedi. “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, basit yaralama, kamu malına zarar verme, tasarlayarak öldürme, yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme, mala zarar verme, devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma” iddialarıyla suçlanan çocuklar, yaptıkları savunmalarda suçlamaları kabul etmeyerek, gözaltına alınmaları ardından işkence altında ifadelerinin alındığını söyledi.  
 
Yarın devam edecek duruşmada çocukların ve avukatlarının savunmalarını sürdürmesi, ardından savcının mütalaa vermesi bekleniyor. (Mardin/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

11 ayda 1.2 milyon kişi kredi ve kart borcundan mahkemelik 

SONRAKİ HABER

‘Deniz Naki şu anda gizli bir yerde polis koruması altında’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...