09 Ocak 2018 16:37

İsrail’den Suriye’ye füze saldırısı

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki El Katif bölgesinde bulunan askeri mevzilere 3 kez füze saldırısı düzenledi.

Paylaş

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki El Katif bölgesinde bulunan askeri mevzilere 3 kez füze saldırısı düzenledi. Suriye, hava savunma sistemlerinin İsrail’e ait bir uçağı vurduğunu ve yine İsrail’den fırlatılan füzeleri imha ettiğini açıkladı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’daki açıklamaya göre İsrail jetleri ilk önce Lübnan hava sahasından füzeler fırlattı. Ardından da Golan Tepeleri’nden saldırı düzenledi ama bu füzeler Suriye ordusu tarafından imha edildi. İsrail son olarak da kendi sınırlarından füzeler fırlattı, bunlardan biri imha edildi ancak diğerleri maddi hasara neden oldu.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI ORTADOĞU TURUNDA

Bu arada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, 20-23 Ocak arasında Ortadoğu turuna çıkacağı bildirildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Pence 19 Ocak’ta Washington’dan ayrılacak ve 20 Ocak’ta Mısır’da olacak. Burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşecek Pence’in sonraki durağı Ürdün olacak. 21 Ocak’ta Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüşecek olan Pence, 22-23 Ocak günlerini ise İsrail’de geçirecek. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Benyamin Netanyahu ile bir araya gelecek Pence’in, İsrail Parlamentosu Knesset’e de hitap edeceği belirtildi.

Pence’in ziyareti, ABD Başkanı Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını” açıklamasından sonra ertelenmiş, ABD yönetimi “Kongredeki vergi reform yasası oylaması”nı gerekçe göstermişti.  

Trump’ın Kudüs kararına sert tepki gösteren Filistinli yetkililer ise olası bir Pence görüşmesini kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zırhlı araç çarpmalarında hukuk işlemiyor!

SONRAKİ HABER

ABD polisi 2017’de 987 sivil öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...