09 Ocak 2018 15:09

Hasta tutuklu 35 kiloya düştü, tahliye edilmiyor

İlik kanseri, Hepatit-B, boyun fıtığı ve solunum yetmezliği hastalıklarıyla mücadele eden ve 35 kiloya düşen tutuklu Seyran Demir tahliye edilmiyor.

Paylaş

İlik kanseri, Hepatit-B, boyun fıtığı ve solunum yetmezliği hastalıklarıyla mücadele eden ve 35 kiloya düşen tutuklu Seyran Demir tahliye edilmiyor.

İlik kanseri hastası tutuklu Seyran Demir 35 kiloya düştü. Disiplin cezaları nedeniyle 2 yılda sadece 2 kez ailesi ile görüşebilen Demir’in ağızlarında diş kalmadığı bu sebeple “mama” ile beslendiği öğrenildi.
Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ilik kanseri hastası tutuklu Seyran Demir’in sağlık durumu kötüye gidiyor.

İlik kanserinin yanı sıra Hepatit-B, boyun fıtığı ve solunum yetmezliği hastalıkları ile de mücadele eden Demir’in 35 kiloya düştüğü ve dişlerinin de dökülmesi sebebiyle mama ile beslendiği öğrenildi.
Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Demir, 16 Şubat 2013’te Van’da çıkarıldığı mahkemece “örgüte üye olmak” suçlamasıyla tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevine gönderildi. 40 gün içerisinde 56 kilodan 30 kiloya düşen Demir, 9 ay tutuklu yargılandıktan sonra 12 Kasım 2013’te görülen duruşmada tahliye edildi. 7 Ocak 2014’te Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi, TCK 314/2 maddesi gereğince “Örgüte üye olmak” suçlamasıyla Seyran Demir’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Avukatları davayı temyize götürdü; ancak 2015 yılında Yargıtay cezayı onadı. Bu süre zarfında tedavi olan ve sağlığında ilerleme kaydeden Seyran Demir, 25 Kasım 2015 tarihinde Urfa’da ikamet ettiği eve yapılan baskınla gözaltına alınarak tekrar tutuklandı.
Disiplin cezaları nedeniyle 2 yılda sadece 2 kez ailesi ile görüşebilen Demir’in babası Nadir Demir ise  kızıyla son olarak 13 Aralık’ta telefon aracılığıyla görüşebildiklerini söyledi. Demir, “Şu anda ağzında iki diş tek kalmış. Bu nedenle mamayla beslenmek zorunda. Bir an önce infazı durdurularak dışarıda tedavi edilmeli” dedi. (HABER MERKEZİ)


‘KART DAYATMASINI REDDEDENLERE MUAYENE YOK’ İDDİASI

Van T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Uğur Yaşar, cezaevindeki baskıların arttığını belirterek kimlik kartı takmayan tutukluların muayene edilmediğini iddia etti. 

Hakkari kent merkezinde 2 Ocak 2016 tarihinde gözaltına alınarak “örgüt üyeliği” gerekçesiyle tutuklanan Uğur Yaşar, 2 yıldır Van T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuluyor. Yaşar, cezaevinde maruz kaldığı baskıları ailesi ile yaptığı görüşmede aktardı. Geçtiğimiz cuma günü oğlunu ziyarete gittiğini aktaran anne Zümeyran Yaşar, çocuğunun son dönemde üzerlerindeki baskıların arttığını söylediğini belirtti. Gece yarısı koğuşlara ani baskınlar düzenlendiğini dile getiren Yaşar, normalde sadece sabah ve akşamları saati belli olan sayımların dışında keyfi sayım alındığını ve bunu kabul etmeyen tutuklulara onurların zedeleyecek düzeyde hakaretlerin edildiğini söyledi. Anne Yaşar, doktorların kimlik dayatmasında bulunduğu, hatta kimlik kartı takmayan tutukluları muayene etmediği bilgisini de aktardı. Geceleri gardiyanlar tarafından kapılara demir çubuklarla vurularak tutukluların uyandırıldığını söyleyen Yaşar, “80’li yılarda cezaevlerinde uygulanan baskılar artık bugünlerde de uygulanıyor.  (Van/MA) 

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklular tek tip kıyafeti kesinlikle kabul etmeyecek’

SONRAKİ HABER

Petrolde yükselmeyle dolar 3.77 lirayı aştı, Borsa düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa