09 Ocak 2018 11:06

İşimizi geri istiyoruz eyleminin 427. gününde 4 gözaltı

Yüksel Caddesi’nde 427 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine saldıran polis, 4 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 307’nci gününde devam ederken Gülmen’in Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 427’nci gününe girdi.
 
İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen emekçiler, “İşimizi geri istiyoruz” yazılı yelekler giyerek Konur Sokak’ta toplandı. Sokağı kalkanları ve gözaltı aracı ile kapatan polis, emekçilerin geçişine izin vermedi. Polis kalkanları önünde basın açıklamasına devam etmek isteyen emekçiler, “Açlık grevinin 307. gününde Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganı attı. 

Pankartın açılması üzerine saldıran polis, pankartı yırtttı. Emekçileri yere yatıran polis, 4 kişiyi darbederek gözaltına aldı. Zorla gözaltı aracına konan emekçiler, slogan atmayı sürdürdü. Sokağı bir süre daha yaya trafiğine kapatan polis, sokakta bekleyip eylemi izlemek isteyen yurttaşları da müdahale ederek dağıttı. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kadro isteyen taşeron İSKİ işçilerine Hak-İş provokasyonu

SONRAKİ HABER

İşçilerden Türk Metale: Grev kararı için neyi bekliyorsunuz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...