Kadro isteyen taşeron İSKİ işçilerine Hak-İş provokasyonu

Hak-İş’e bağlı Enerji-İş'in Başkanı Mahmud Altunsoy, kadro talebiyle iş bırakan taşeron İSKİ işçilerinin eylemini provoke etti.

09 Ocak 2018 10:58
Paylaş

Taşeron işçilere yönelik kadro düzenlemesinin dışında bırakılan ve kadro talebiyle iş bırakan taşeron İSKİ işçilerinin eyleminde Hak-İş’e bağlı Enerji-İş Başkanı Mahmud Altunsoy'un provokasyonu yaşandı. Eylem yerine giden Altunsoy, işçilerin taleplerini sendika tercihi tartışmasına döndürürken İSKİ’nin taşeron işçileri İSKİ Genel Müdürlüğü önünde eyleme devam etti. 

İŞÇİNİN TALEBİNİ AĞZINA ALMADI

Kendilerine de kadro verilmesini isteyen İSKİ işçilerine destek ve yemek vermek için alana gideceği söylenen Enerji-İş Başkanı Mahmud Altunsoy alana bir ses sistemi ve kameramanı ile geldi.

İSKİ iş bırakma

İşçilerin herhangi bir talebini ağzına almayan ve sözlerine başlar başlamaz direnişe destek veren DİSK’e bağlı Enerji-Sen yöneticilerini hedef alan Altunsoy,  “Sizin arkadaşlara söylemiş olduğunuz birkaç şeyi düzeltmeye geldim. Bunlar sendika değil örgüt” dedi. İşçilere “DİSK’i burada istiyor musunuz?” diye soran Altunsoy’a işçilerden destek gelmedi. 

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İşçilerle tartışmaya devam eden Altunsoy, “Ben burayı (Enerji-Sen’i kastederek) provoke etmenize müsaade etmem. Bu arkadaşlarla ilgilenecek olan biziz. Burada işveren DİSK’i görürse yardımcı olacaksa da olmaz” dedi. Bunun üzerine işçiler Altunsoy’un mikrofonunu elinden aldı. İşçiler, Altunsoy’a tepki göstererek “Bunlar geldi olayı karıştırdı” dedi. Bunun üzerine Altunsoy alandan ayrılmak zorunda kaldı. İşçiler duruma, “Biz burada kavga istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi. 

BASKI ARTIYOR

İş bırakma kararını süresize çeviren işçilere şefler de baskı yaptı. “Oraya giden kim varsa kovulacak” denildiğini aktaran işçilerin bir kısmı bunun üzerine çalışmaya başladı. (İstanbul/EVRENSEL)

KHK ile taşeron düzenlemesi ne getiriyor?

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Öğretmene, engelli öğrencilere istismardan 15 yıl hapis

SONRAKİ HABER

İşimizi geri istiyoruz eyleminin 427. gününde 4 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...