09 Ocak 2018 09:06

SPK'nin inceleme başlattığı Çiftlik Bank yeni üye almayacak

İlgili bakanlıkların ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) inceleme başlattığı Çiftlik Bank, sisteme yeni üye alımını durdurduğunu açıkladı.

Paylaş

Çiftlik Bank tarafından internet sitesinden açıklamada, yönetim kurulunun aldığı karar ile üye alımını durdurulduğu kaydedilerek "Çiftlik Bank, oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği ponzi sistem veya saadet zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımı askıya alınmıştır "denildi.

Daha sonra basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Bilindiği üzere, şirketimize yönelik oluşmuş yanlış izlenimlerin giderilmesini sağlamak amacıyla, tüm iyi niyetimizle, ilgili bakanlıklardan firmalarımıza yönelik inceleme yapılması şirketimizce talep edilmişti. İlgili bakanlıkların görevlileri tarafından sürdürülen incelemelere, şeffaflık ilkemiz çerçevesinde, tüm samimiyetimiz ile tam kadro yardımcı olmaya çalışıyoruz.

08.01.2018 günü, yönetim kurulu olağan toplantımızda alınan karar şu şekildedir: '200 milyon liralık ödenmiş sermayesi, 7 çiftlik, 2 süt ve et entegre tesisi, 156 şarküteri ile aktif ticari faaliyetlerini sürdüren, menkul ve gayrimenkul varlıkları, 500 bin üyesi ile gelecek 5 yıl içinde sektöründe lider olmayı hedefleyen Çiftlik Bank, ponzi sistem veya saadet zinciri olduğuna yönelik oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları engelleyebilmek adına, Bakanlıklarca yapılan incelemeler sonuçlanana kadar, sisteme yeni üye alımını durdurmuştur."

NE OLMUŞTU?

Çiftlik Bank hakkında hazırlanan SPK raporunda, toplanan paralar ve Kıbrıs’a transfer edilen paralar ile ilgili önemli ayrıntılar yer almıştı. Sabah Gazetesi’nin SPK raporuna dayandırdığı haberinde, Çiftlik Bank sisteminde77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplandığı kaydedilmişti. Yine rapora göre, 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon TL ise Kıbrıs’a aktarıldı. Habere göre, söz konusu paranın bir kısmı Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ve eşinin hesabına yatırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bisikletli cinsel istismar zanlısı, aynı suçtan hapis yatmış

SONRAKİ HABER

Wikipedia yasağı ‘ölçülü’ymüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...