09 Ocak 2018 05:22

Mehmet Ağar: Arda Turan futbolu Galatasaray'da bırakacak

Eski İçişleri Bakanı, 'Bin operasyoncu' Mehmet Ağar, Arda Turan'la konuştuğunu, Turan'ın, 'Fatih Terim varsa Galatasaray'a gelmem' demediğini söyledi.

Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, FC Barcelona’da forma şansı bulamayan ve Medipol Başakşehir’e transferi gündemde olan Arda Turan’la diyaloğunu anlattı.

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Fatih Terim’le dostluğu bilinen Ağar, Turan’ın “Fatih Terim varsa ben gelmem” diye bir cümle kurmadığını söyledi.

‘BİZE JESTLER YAPAN BİR ÇOCUK’

Bloomberg HT kanalına konuşan Ağar’ın ifadeleri şöyle:
“Arda bizim bir evladımız. Galatasaray’da altyapıdan yetişmiş, hepimizin gözü gibi koruması gereken bir adam. Bir moral bozukluğu olabilir dedim. Bir evlat gibi severim. Bize jestler yapan bir çocuktur. Acaba orda ne yapıyorsun, nasıl oynamıyorsun diye sordum. 4 kilo verdim, gittim adam almıyor beni. Oynamam da lazım.

‘FUTBOLU GALATASARAY’DA BIRAKACAKTIR’

Sana bir tavsiyem var. Gönlüm Galatasaray’da oynamandır. Arda futbolu Galatasaray’da bırakacaktır. Öyle de olacaktır. Burada başka görevler üstlenecektir.

Büyük camialara transfer olanların, ileri yaşamlarında ne tür sıkıntılara girdiğini biliyoruz. İsim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum. Yanlış tercihleri ömür boyur karşılarına çıktı. Bunu izah ettim. Onu anlattım. Gayet tatlı bir konuşma geçti. Galatasaray, Arda’yı kucaklamalıdır.

‘FATİH TERİM VARSA BEN GELMEM’ DEMEDİ

Fatih Terim varsa ben gelmem gibi bir lafı yok. Öyle şey olur mu? Arda, terbiyesiz değildir. Öyle bir lafı olsa, yakışık almayacağını kendisine ifade ederim.”

MEHMET AĞAR KİMDİR?

‘90’lı yıllarda Fatih Terim’le olan dostluğu ve Galatasaray bağlantısıyla futbola müdahil olan Mehmet Ağar, 1993-1995 arası Emniyet Genel Müdürlüğü, 1996’da Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yaptı.

‘90’lı yıllarda yaşanan faili meçhullerin baş sorumlularından biri olarak gösterilen Mehmet Ağar, bu dönemde sarf ettiği “Devlet adına bin operasyon yaptık” sözüyle tanınıyor. Ağar, Susurluk Davası’nda “Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu” iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 1 yıl yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Ağar, 2002-2007 arası Doğru Yol Partisi, 2007-2008 arası Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptı. Cezaevinden çıktığından bu yana Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle tanınıyor ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun arkasındaki isim olduğu konuşuluyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Doktora tezinde işe alımda burçlara bakılması önerildi!

SONRAKİ HABER

Kayyım, belediye otobüsleri üzerindeki Kürtçe afişleri söktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...