08 Ocak 2018 16:31

HDP Tekirdağ Eşbaşkanı Salih Gümüş toprağa verildi

Geçirdiği trafik kazası sonu yaşamını yitiren HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Salim Gümüş bugün İstanbul'da toprağa verildi.

Paylaş

Geçirdiği trafik kazası sonu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tekirdağ İl Eşbaşkanı Salim Gümüş (36), son yolculuğuna uğurlandı. Fatih ilçesinde bulunan Fatih Camii’nde yapılan törene HDP İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan, Garo Paylan, sanatçı Ferhat Tunç’un yanı sıra mücadele arkadaşları ve ailesi katıldı. Törene HDP, TKP ve ESP tarafından çelenk yollandı. 

Kılınan cenaze namazının ardından Gümüş’ün cenazesi defnedileceği Bahçelievler Kocasinan Mezarlığı’na getirilerek toprağa verildi. Defin işlemleri sırasında Gümüş’ün yakınları sinir krizleri geçirdi.

‘ÖRNEK BİR KİŞİLİK’

Törende konuşan Avukat Bülent Çoban, Gümüş’ün gözaltına alındığında tanıştıklarını ve sonrasında dost olduklarını söyledi.  Hem dostunu hem müvekkili hem de yoldaşını kaybettiğini söyleyen Çoban, “Karadenizli kimliği ile yerinde durmayan, duramayan özgürlük tutkusu olan bir dostumuzdu ve erken bir kayıp oldu” dedi. 

Gümüş’ün Tekirdağ’da faşizme karşı verdiği mücadeleyle örnek bir kişilik olduğunu vurgulayan Çoban, “Gidişi tüm dostlarını üzdü” diye ifade etti.  

‘ANISI MÜCADELEDE YAŞACAĞIZ’

HDP Parti Meclis üyesi Kenan Yıldız da, mücadelede en umutsuz anlarda dahi Gümüş’ün mücadeleden geri adım atmadığını söyledi.

Gümüş’ün arkadaşlarını sürekli olarak şaka yolu ile kızdırdığını belirten Yıldız, “Şimdi ise her seferinden daha fazla kızdırdı. Trakya’daki Karadeniz’in asi dalgalarını Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile birleştirme arzusu, hayalleri ve umutları yarım kaldı. Onun yoldaşlarına düşen görev, onun anılarına devrimci bir şekilde sahip çıkıp mücadeleyi yükseltmektir. Karadeniz’in devrimci ruhu ile Kürt halkının özgürlük mücadelesini, eşitlik mücadelesinin ne kadar renkli olduğunu ispatlayan ve hakkını veren bir yoldaşımızdı. Onu mücadele içinde yaşatacağız. Karadeniz’in asi dalgalarını Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle birleştirme arzusunu sürdüreceğiz" dedi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta el yapımı patlayıcı infilak etti: 1 asker yaralı

SONRAKİ HABER

Açlık grevindeki tutuklular başka cezaevlerine gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...