08 Ocak 2018 15:52

Ahmet Telli için 'Renkler/ İmgeler/ Sözcükler' sergisi

Ahmet Telli’nin 70. yaşı için düzenlenen “Renkler/ İmgeler/ Sözcükler” isimli resim-heykel sergisi Eskişehirlilerle buluştu.

Paylaş

Ahmet Telli’nin 70. yaşı için düzenlenen “Renkler/ İmgeler/ Sözcükler” isimli resim-heykel sergisi Eskişehirlilerle buluştu.

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi tarafından düzenlenen serginin açılışına Şair Ahmet Telli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Sanat Eleştirmeni-Yazar İbrahim Karaoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Füsun Demiray, Yönetmen Mahir Karayazı ile çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı. 

Etkinlikte Prof. Dr. Ahmet Kanneci ile Asistanı Özcan Dal gitar dinletisi gerçekleştirdi. Kanneci ve Dal’ın gitar dinletisinde Ahmet Telli şiirlerinden küçük bir seçki sundu. Gitar-şiir dinletisi sırasında Ahmet Telli tarafından sahneye davet edilen Başkan Kurt, Telli’nin ‘Unutma Dostumsun’ adlı şiirini okudu.  42 gün boyunca Çağdaş Sanatlar Galerisinde sergilenecek olan “Renkler / İmgeler / Sözcükler” Resim-Heykel Sergisi, 16 Şubat’ta kadar devam edecek.

DAHA ÇOK ÖZGÜRLÜK 

Serginin açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisinin yeni yıla farklı bir sergi ile başladığını söyledi. Çağdaş  Sanatlar Galerisinde 2017 yılında yaklaşık 20 bin kişinin gezdiği-izlediği etkinlikler oluşturduklarını belirten Başkan Kurt, “Bu yıl da Sayın Ahmet Telli ile başlıyoruz. Onun adına, onunla birlikte olan arkadaşlarının eserleri ile oluşturulan sergimizi bütün Eskişehirlilerin daha çok özgürlük, daha çok adalet isteğiyle izleyeceğini düşünüyorum. Çünkü Şairimiz Ahmet Telli, Türkiye’nin en önemli şairlerinden birisi ve şöyle diyor; ‘Kavgadan uzak kalmışsan sevdadan da uzaksın demektir.’ Bizim sevdamız laik, demokratik Türkiye.” dedi.

TELLİ: EĞER KENTİ KENT YAPMAZSAK...

Sergi açılışında konuşma yapan Ahmet Telli, “Bir kent ancak yerel yönetim dediğimiz demokratik anlayışlarıyla bütünleşirse, bir kent olma hüviyeti kazanır.” dedi. Kent kültürünün önemine dikkat çeken Telli, şunları dile getirdi: “Aksi halde, kentlerimizi önce büyük binalar, sonra çokça otomobiller ve sonra da antilaisizmin bütün karanlık yüzü sarar. Hak ve hukuk kaybolup gider birer birer. Kavram olarak bile silinir sözlüklerden, eğer kenti kent yapmazsak. İşte bu yüzden, bu serginin açılışı iki bakımdan önemli; birincisi, kent kültürüne minicik bir damla da olsa katkısı olsun diyedir. İkincisi, yontucuların, ressamların ve şiirin kardeşliğiyle halkımızın bir fikre, duygu örgütlenmesine giden minicik bir adım da olsa bu önemli bir adımdır.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

11. Çukurova Kitap Fuarı’nda Arjen Arî konuşuldu

SONRAKİ HABER

‘Keş!f’de  9 film yarışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa