08 Ocak 2018 15:35

‘Suç işleyenlere korsan af getirdiler’

Süleyman Soylu’nun sözlerini değerlendiren Avukat Ercan Kanar, 'AKP, suç işleyen yandaşlarına cezasızlık getirerek bir nevi korsan af getirdi' dedi.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polise verdiği “ayak kırma” talimatının, yayımlanan son KHK zihniyetini somutlaştırdığını söyleyen Avukat Ercan Kanar, “AKP, suç işleyen yandaşlarına cezasızlık getirerek bir nevi korsan af getirdi” dedi. 

Yargının dahi ayak kırma cezası verme gibi bir yetkisi olmadığını belirten Kanar, bu mantığın Orta Çağ’dan kalma, kısasa kısas işletilen şeriat hukukunda, şeriatla yönetilen devletlerde ancak rastlanabilecek bir ceza türü olabileceğinin altını çizdi. Mezopotamya Ajansından Bilal Seçkin’in haberine göre Kanar, “Bakan’ın derhal görevden alınması gerekir, hatta kendisinin görevden alınmayı beklemeden istifa etmesi gerekir. Bu çağda, bu zihniyetteki bir kişinin İçişleri Bakanı olarak göreve devam etmesi gerçekten coğrafyamız açısında talihsizliktir. Hem de çok tehlikeli bir durumdur. Bu zihniyetten biri İçişleri Bakanlığını işgal ederse toplumun tümünün yaşamı, hak ve özgürlükleri tehlikede demektir” dedi. Kanar, Soylu’nun yaptığı bu açıklama ile son yayımlanan KHK zihniyetini daha da somutlaştırdığını da ifade etti. Kanar, “Paramiliter güçlere son KHK ile büyük bir cesaret verilmiştir. Adeta ‘iç savaşa hazırlanın’ şeklinde kendi yandaşlarına talimat getirmiştir” dedi. 
(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Tuncel ve Kışanak’ın davasında mahkemede heyet yine değişti

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu kuşatmayı deldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...