08 Ocak 2018 13:42

'Diplomatik bağlantı aracı et olmasın'

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Cumhurbaşkanı hangi ülkeye gitse ülkemize et satmanın yolu açılıyor.

Paylaş

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin dış politikadaki yeni açılım yolunun et ithalatı oluşunu eleştirdiği açıklamasında şu kelimelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı hangi ülkeye gitse ülkemize et satmanın yolu açılıyor. Afrika ülkelerinden sonra Fransa’da ülkemize et satmak için kapısını araladı. Daha önce binlerce Müslüman’ı katleden Sırbistan’a giden AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oradan da lop et geleceğini açıklamıştı. Böylece dış politikada görüşmelerin bir maddesini etin oluşturduğu anlaşılıyor. Ülkeler arası sorun değerlendirmelerinde anlaşılan ithal et önemli bir kalem."

Gürer, köylere, köylülere, üreticiye, tarım ve hayvancılığa gereken önemin verilmesi yanında, et ve süt kurumu ile TİGEM için ciddi destekler sağlanmasının  çözüm için önemli olduğunu söyledi.

KASAPLARDAN UCUZ ET FORMÜLÜ

Öte yandan Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, kilosu 30 lira olan ithal etin, yağ oranı ve paket darası düşürüldüğü zaman 750 gram saf ete denk geldiğini kaydetti. Yardımcı, “Etin kilosu 30 liraya değil 38 liraya denk geliyor. KDV almasınlar biz de 38-40 liradan et satabiliriz” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say'ın adının caddeye verilmesi teklifine ret

SONRAKİ HABER

‘Üretici ürününe ve emeğine sahip çıkacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa