08 Ocak 2018 12:54

Kınık'ta küçük yaştaki çocuklar camiye götürüldü

Kınık'ta küçük yaştaki çocuklar sabah namazı buluşması adı altında camiye götürülürken Eğitim Sen Şube Başkanı uygulamaya tepki gösterdi. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

AKP Hükümeti'nin eğitimi dincileştirme politikaları sürüyor. Ülkenin bir çok yerinde uygulanan "Gençlerle Sabah Namazı Buluşması" İzmir'in Kınık İlçesi'nde de gerçekleştirildi.  

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte ilk ve orta öğretim öğrencileri camiye götürüldü.

Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü facebook hesabından yaptığı paylaşıma göre Kınık Çarşı Camiindeki namaz buluşmasına, AKP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Erdal Çelik Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır, Kınık Müftüsü Muammer Uslu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mustafa Çelik katıldı. 

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç uygulamayı gazetemize değerlendirerek "Hayatın her alanında olduğu gibi burada da hukuksuzluk var. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatında 8-10-12 yaşındaki çocukların sabah namazına camiye götürülmesi diye bir çalışma yoktur. Mülki amirlerin devletin olanaklarını bir siyasi partinin politikaları doğrultusunda kullanılması kabul edilemez" dedi. 

EĞİTİME SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI 

İlk ve orta okul yaşındaki çocukların sunni mezhebin gereklikleri doğrultusunda zorlanarak camiye götürülmesini faşizm olarak nitelendiren Kılıç şunları söyledi "Dolayısıyla bu kadar aleni şekilde faşizmin uygulanması insanın tüylerini diken diken ediyor. Hukuksuzluk bu kadar mı aleni bir şekilde işlenir. Demokrasiden, bilimden ve laiklikten yana tüm kitle örgütlerinin bu gidişata dur demeleri ve ses çıkarmaları gerekiyor. Bu küçük bir şey olarak değerlendirilmemeli". 

Kınık
 

ÖNCEKİ HABER

Bahçelievler'de liseli kavgası: 1 öğrenci bıçaklandı

SONRAKİ HABER

Odalardan tepki: Tütünün keyfi, şekerin tadı kaçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...