08 Ocak 2018 12:07

Kavacık’ta veliler okul bahçesinde yeni bir okul istemiyor

İstanbul’da Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu ve Ortaokulunda dönem arasında okul bahçesine yapılmak istenen inşaata veliler tepki gösterdi.

Paylaş

İstanbul’da Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu ve Ortaokulu'nda dönem arasında okul bahçesine yapılmak istenen inşaata karşı veliler, okul önünde açıklama yaptı. “Okul Bizim evimiz, evimizi bölmeyiz” pankartı açan veliler “Okul içinde okul istemiyoruz”, “Okuluma dokunma”, “İkili öğretime hayır”, “Güçlü olan haklı değil” dövizleri taşıdı.

Okul önünde yapılan açıklama da, “İstanbul Valiliğine bağlı “İstanbul Proje Koordinasyon Birimi” tarafından 2 hafta önce okul önüne asılan tabelada geçici hizmet binasının “İstanbul sismik riskin azaltılması ve acil durum hazırlık projesi” kapsamına alınarak yenileneceği ilan edilmiş; inşaatın Şubat ayında başlayacağı belirtilmiştir. Eğitim dönemi ortasında başlaması planlanan inşaatın çocuklarımızın huzurunu bozacağı ve güvenliğini tehlikeye atacağı endişesi içindeyiz. Ayrıca okulumuzun arazisi içinde yapılması düşünülen bu proje halihazırda eğitim gören okulumuz öğrencilerinin zaten yetersiz olan okul fiziki ortamını daha da daraltacak, eğitim öğretim hizmetlerine onarılmaz zararlar verecektir” denildi.

Açıklama şöyle devam etti: “Lise inşaatı projesinde kamu yararı gözetilmediğini, çocuklarımızın en temel hakkı olan güvenli ve nitelikli eğitim hakkının gasp edildiğini düşünüyor. Bu bağlamda okulumuzun arazisi daraltılarak başka bir kuruma tahsis edilmesini istemiyoruz. Bu projenin başlanmadan ve acilen iptalini istiyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de 4 yılda 45 bin sokak hayvanı tedavi edildi 

SONRAKİ HABER

Yunanistan Türk subaya tanınan ilticayı dondurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...