08 Ocak 2018 06:56

İlkokul öğrencilerine dindar nesil çağrısı

Sivas Valiliği tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan kitapta dindar nesil çağrısı yapıldı.

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Sivas Valiliği tarafından ilkokullarda dağıtılan “Annem Varsa Ben de Varım” kitabı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği “Dindar gençlik” yeniden gündeme getirildi. Okuma ve yazma alışanlığının kazandırılması kapsamında dağıtılan kitaplarda dini öğelerin baskın olması dikkat çekti. 

Sivas Valiliği tarafından ilkokullarda dağıtılan “Annem Varsa Ben de Varım” kitabı tepkilere neden oldu. Sivas Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Kadı Burhanettin Öğrenci Meclisi Projesi’ kapsamında ilkokul 3. ve 4. sınıf çocuklarına okumayı sevdirmek ve değerler eğitimi için dağıtılan kitapta dini içerikli öğelere yer veriliyor. Kitap giriş kısmında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılında yaptığı konuşmadaki “Milli, manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum; Modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum” sözlerine yer veriyor. Kitapta özellikle dini semboller içeren resimlere yer verilmesine bazı öğretmenlerin itiraz ettiği ancak kitabın dağıtımının Valiliğin emri ile gerçekleştiği ifade edildi.

İMAM HATİP İÇİN ÖZENDİRMEYE DEVAM

Kitap okumayı sevdirme projesi ile dağıtılan kitapta referans gösterilen dindar gençliğe uygun örnekler verilmesi de dikkat çekti. Kitap okuma çalışmalarını aksatmama ile örnek öğrenci tablosu şöyle çizildi: “Aysu’nun ablası: Evde uygulanan kitap okuma çalışmalarına aksatmadan devam etti. Kısa zaman içinde derslerinin hepsi düzeldi. İmam hatip lisesini birincilikle bitirdi. Okul birinciliği kontenjanından çok sevdiği Arap Dili ve Edebiyatı’nı okudu. Başarıyla mezun olduğu üniversitede yüksek lisans ve doktorasını yapıp aynı üniversitede öğretim üyesi oldu. 

PROJENİN HEDEFİ ‘2023’

Pojenin tanıtım toplantısı 2017 yılı sonunda gerçekleşti. Valilik tarafından okullara gönderilen yazıda projenin konusu şöyle anlatılıyor: “Türkiye’nin eğitim alanındaki hedeflerini, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın işaret ettiği 2023’lere, hatta 2071’lere bir seferberlik anlayışı içinde taşımak maksadıyla çağın ihtiyaç ve gereklerine uygun, Toplumun milli ve manevi değerlerini yansıtan, ilimiz genelinde öğrencilere kitap okuma sevgisi ve zevki, yazı yazma becerisi ve zevki kazandırmak”.

Proje kapsamında ilokul 3. ve 4. sınıflar için “Annem varsa ben de varım” hikaye kitabının yanı sıra ortaokul 6. ve 7. snıflar için “Ben büyüdüm anne”  hiyake kitabı ile  hikaye özel defteri, lise 9. ve 10. sınıflar için ise “Adını sen koy” romanı  dağıtılarak okuma ve yazma alışkanlığı kazandırılacağı belirtiliyor. Sivas ve Düzce’de yapılan projenin başka illerde de yapılması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Altın Küre Ödül töreninde siyah protesto: Süre doldu!

SONRAKİ HABER

Taşeron işçiler, kadrolu işçilerle aynı hakları istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa