08 Ocak 2018 07:17

Bahçeli: Seçimde Yenikapı ruhuyla Erdoğan'ı destekleyeceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini, seçimde Yenikapı ruhuyla Erdoğan'ın destekleneceğini söyledi.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Benim aklım hep Türkiye’dir arkadaşlar. MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur. Genel başkan aday olmayacaktır. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimlerine girer, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır. Bu kadar nettir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltılı sohbet toplantısı gerçekleştiriyor.

‘YÜZDE 10 BARAJI ÇOK YÜKSEK"

Bahçeli, yüzde 10 barajının 12 Eylül döneminde getirildiğini belirterek, "Uygulamada farklı olmuştur. Yüzde 10 barajı çok yüksek ve ağır bir barajdır. Seçim sistemine ittifakın nasıl yapılacağıyla ilgili maddelerin konulması gerekir" dedi. 

MHP'nin barajı aşamayacağına yönelik iddialara ilişkin sert konuşan Bahçeli, "Yeni kurulmuş 15 günlük parti barajı aşacak, olabilecek yeni siyasi oluşumlar aşacak, MHP barajı aşamayacak mı? Bu haksızlıktır. MHP'nin baraj sorunu yoktur" diye konuştu.

Bahçeli, "Partilerin siyasi kimliği ortadan kalmadan seçim haklarını kaybetmeden ittifak olmalı" ifadelerini kullandı.

‘MHP CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTERMEYECEK, ERDOĞAN ADAY OLURSA DESTEKLERİZ’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasıyla kabul edilmiştir. Bu süreç Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimiyle tüm kurallarıyla yürürlüğe girecektir. Bugün bu süreç başlamıştır. Bu sürecin desteğini sağlayan partiler bir anlayışla hareket etmek durumundadır. MHP Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecektir. Düşüncemiz 2019 için cumhur ittifakıdır. Cumhurbaşkanı adayı olursa, MHP Erdoğan'ı destekleme kararı alır. Erdoğan, aday olmaz ise o kendi bileceği iştir. Bu kadar nettir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın işçiler mücadelede de en önde olmalı

SONRAKİ HABER

Ücretlerini alamayan işçilerin evine icra geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...