07 Ocak 2018 14:36

YKKS’de ocak ayı etkinlikleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi ocak ayında sinema, tiyatro, fotoğraf, arkeoloji, plastik ve grafik sanatlara ev sahipliği yapacak.

Paylaş

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi bu ay sinemadan tiyatroya, plastik sanatlardan grafik sanatlara, fotoğraftan arkeolojiye kadar birçok konuda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

YKY yazarları, her ay YKY Beyoğlu Kitabevi’ndeki Oda’da okurlarıyla bir araya gelecek, söyleşecek, okumalar yapacak ve kitaplarını imzalayacak. Oda’nın ilk konuğu Gül İrepoğlu olacak. İrepoğlu, 16 Ocak Salı günü YKY’den çıkan “Lâle: Doğada, Tarihte, Sanatta” kitabını konuşmak için okurlarıyla buluşacak.

Hatırlamalar dizisinin üçüncüsü “O zaman ve Şimdi”de sanatçı ve kimliği, üretim biçimlerinin içinden geçtiği dönemle ilişkisi, yalnız ya da bir arada üretme deneyimi gibi başlıklarda bugünden düne odaklanılacak. Sanatçılar Canan, Taner Ceylan ve sanat tarihçisi Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu’nun konuk olduğu “O zaman ve Şimdi”, 23 Ocak Salı günü Loca’da gerçekleştirilecek.

EDİP’İN LASTİK TOPU

Ocak ayında ise her ay edebiyatı ve müziği bir araya getirecek olan bir dinleti dizisi başlıyor: Harf’ten ve Nota’dan. Her bölümü bir yazara ya da şaire ayrılacak olan bu dizinin 20 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olan ilk bölümünde Edip Cansever’in metinlerinden yola çıkarak hazırlanan bir repertuvar sunulacak. Nurinisa Eroğlu tarafından hazırlanan programda Klasik Türk Müziği sanatçıları Güzin Değişmez sesiyle, Birol Yayla, Lütfiye Özer ve Taner Sayacıoğlu da enstrümanlarıyla yer alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da yüzlerce yıllık arkeolojik katmanlar yok edildi

SONRAKİ HABER

'Bocuk Gecesi' nedir, ne zaman kutlanır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...