07 Ocak 2018 13:59

Fatma Şık: Bir gider bin Metin Göktepe gelir

22 yıl önce katledilen muhabirimiz Metin Göktepe için Antalya'da anma düzenlendi. Anmaya tutuklu Gazeteci Ahmet Şık'ın annesi de katıldı.

Paylaş

22 yıl önce haber takibi yaparken gözaltına alınan ve gözaltında dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, Antalya Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza parkı kapalı salonda düzenlenen bir anma programı ile anıldı.

Çağdaş Gazeteciler Akdeniz şubesi ve Evrensel Gazetesi Antalya temsilciliği gözaltında polisler tarafından dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe için bir anma programı düzenledi. Anma programına Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ahmet Şık’ın annesi Fatma Şık, A.Ü Gazetecilik öğrencileri, parti ve sendika temsilcileri ve Evrensel gazetesi okurları katıldı.

FATMA ŞIK: HEPİMİZ BİRER METİN'İZ

Burada konuşan Fatma Şık “Evet sözün bittiği yerdeyiz. Acılara sözcükler bulamıyoruz. Bir gider bin Metin gelir. Bizi bitiremeyecekler. Hepimiz birer Metin’iz. Bu gün Ahmet’e bir dava daha açtılar. Bin dava açsınlar, hepsi boş. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Ahmet çıkacak yine yazacak. Bende diyorum ki, diren demokrat aile, diren özgür medya, diren hak hukuk, diren demokrasi’’ dedi. 

Antalya ÇGD şube başkanı Sefa Seyitoğlu konuşmasında’’Yaşadığımız her gün basın mesleğimize baskınların arttığı yeni saldırılarla karşılaşıyoruz. Gazeteleri yönettikleri kurumlar içerisinde bir faaliyet, gazetecileri’de buralarda çalışan bir eleman olarak gören iktidar yandaşları her geçen gün baskıları artırmaktadır’’ diyerek gazetecilere yapılan baskı ve şiddet olaylarını anlattı.

Evrensel gazetesi adına söz alan Mahir Doğan “140 gazeteci sırf gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklu. Fakat bu gazeteci meslektaşlarımızın gerçek ‘suçu^iktidarın borazanlığını yapmaması, doğru haberi yazmaları. Osmanlı ve Cumhuriyet tarihimizde öldürülen gazeteci sayısı 75. Aslında hâkim sınıfların gazetecilere mesajı açık ve net. Bizim istediğimiz gibi yazmazsanız sizi öldürmeye devam edeceğiz. Bizim de gazeteciler olarak onlara cevabımız siz öldürmeye devam ederken, biz de gerçek haberleri yazmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Anma programı Metin Göktepe belgeselinin izlenmesiyle son buldu. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal patronları kazandıkça kazanıyor

SONRAKİ HABER

Tuzla'da işçi ve emekçilerle Ekim Devrimi konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...