07 Ocak 2018 13:34
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ocak 2018 11:20

Sağlıkta şiddet yine cezasız kaldı!

Ağrı'da Dr. Ece Gökyayla'ya (24) fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan Fahrettin Ç., serbest bırakıldı.

Paylaş

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin acil servisinde görevli Dr. Ece Gökyayla'ya (24) fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan Fahrettin Ç., serbest bırakıldı.

Olay, geçen 6 Ocak günü, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Acil serviste nöbetçi prasityen hekim Ece Gökyayla, görevini devretmek üzereyken yanına gelen Fahrettin Ç. tedavi altında olan çocuğuna yeniden bakılmasını istedi. Çocuğun yanına giden Dr. Gökyayla, başka bir doktor tarafından muayene edilerek ateşinin düşürülmesi için tedavi uygulandığını belirterek, baba Fahrettin Ç.'yi hastası hakkında bilgi alabilmesi için doktoruna yönlendirdi. Bunun üzerine Fahrettin Ç., Dr. Ece Gökyayla'ya iddiaya göre küfretti ardından da çocuğuna bakmak zorunda olduğunu söyleyip ölümle tehdit etti. Fahrettin Ç.'nin yanından kaçarak hastanenin özel güvenlik görevlilerinden yardım isteyen Dr. Gökyayla ve polisi de arayarak bilgi verdi. 

Şikâyet üzerine gözaltına alınan Fahrettin Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Hastanedeki güvenlik kameralarını inceleyen savcılık, Fahrettin Ç.'yi ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. 

SOSYAL MEDYADA YARDIM ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Dr. Gökyayla, sosyal medyadan yaptığı çağrıda, “Ben Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, çocuk acilde pratisyen hekimim. Bugün nöbet süremi bir saat geçtiği halde, hastanede zaten muayene olmuş olan bir hastayı kendi doktoruna yönlendirdiğim için şiddet gördüm ve ölüm tehdidi aldım” dedi. Gökyayla, yapılan yorumlardan birine yanıt yazarken, “Olay kolluk kuvvetlerine intikal etti. Buradan da duyuruyorum. Can güvenliğim yok. Lütfen duyurmamam yardım edin” diye yazdı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ağrı Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli hekimin, bir hasta yakını tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı, şiddet uygulayan kişinin, Doğubayazıt ilçesindeki emniyet görevlilerince gözaltına alındığı, gerekli soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

ŞİDDETİN CEZASI 30 GÜN EV HAPSİ!

Çayırova’da Doktor Bilal Kemik’e saldıran Akın Irmak’a 30 gün ev hapsi verildi. Can güvenliği kaybolan merkez çalışanları dün çalışmadı Sağlık çalışanlarına dönük şiddet sürerken, son şiddet olayı da Kocaeli’de yaşandı. Gebze Gündem’in haberine göre Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezinde sıra beklemeden muayene olmak isteyen Akın Irmak, Doktor Bilal Kemik tarafından uyarılması üzerine, Kemik’i üzerinde taşıdığı bıçakla yaraladı. Yaşanan olay üzerine Kemik, Çayırova Kaymakamlığına gitti. Kaymakam Hasan Gözen ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz ile yaptığı görüşmelerde can güvenliklerinin kalmadığı gerekçesiyle koruma istedi. Akın Irmak bir gün boyunca kaçarken kendisine Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde çalışan babası aracılığıyla ulaşıldı. Gebze Adliyesine götürülen Akın Irmak için nöbetçi savcılık tutuklama istedi. Ancak nöbetçi hakim 30 günlük ev hapsini yeterli buldu. Yaşananlara tepki gösteren Kemik’in meslektaşları dün hizmet vermedi. Sağlık emekçileri sağlık alanında yaşanan şiddetti yarın 12.30’da saldırının gerçekleştiği sağlık merkezi önünde protesto edecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tes-İş Başkanı: Çıkan KHK’den Başbakanın haberi yoktu!

SONRAKİ HABER

Destanları rüzgara fısıldayanlar unutulmasın diye...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...