07 Ocak 2018 13:29

Tes-İş Başkanı: Çıkan KHK’den Başbakanın haberi yoktu!

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin: KHK’yle ilgili çıkan düzenlemeyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın da haberi yoktu.

Paylaş

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, taşeron işçilere ilişkin düzenlemeyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. KHK’yle ilgili çıkan düzenlemeyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın da haberi olmadığını söyleyen Şahin, şunları söyledi: “Başbakan, ‘Ben böyle dememiştim niye bu böyle oldu’ diyor. Sorumlu ise ‘Dediğiniz gibi bu olmamış, burada çok affedersiniz bir parmak var’ diyor.”

DHA’nın haberine göre Tes-İş Antalya Şubesi’nin Genel Kurulu’nda konuşan Şahin, KİT’lerde çalışan toplam 50 bine yakın işçinin kadroya alınmadığını belirterek “Sevinmemiz gerekirken sevinemiyoruz, üzülüyoruz. O arkadaşlarımız bizim iş kolumuzda, direğin tepesinde, enerjinin üretiminde, sulama birliğindeki arkadaşlarımız maalesef kadroya geçemedi” dedi. Kadroya geçirilen taşeron işçilerin kadrolu olduğu kurumdaki emsalleriyle aylık ücret ve sosyal haklar açısından aynı haklara kavuşacağını düşünürken, böyle olmadığını da dile getiren Şahin, “Şimdi bu işin böyle olmayışına baktığımızda, tek taraflı bir çalışma. Kadroya geçme çalışması yapılıyor, bu işin tarafı konumundaki Türk-İş bu işin içinde yok. Biz ister istemez, ‘Acaba kapalı kapılar arkasında farklı bir çalışma mı yapıldı?​’ diye düşünüyoruz. Onun için bu işe sevinemiyoruz. Şimdi taşeronluk hizmet alımı bitti, arkadaşlarımız kadroya geçecek, güzel. Mevcut sendikal haklarıyla nereye kadar, 2020 yılına kadar. Niye 2020 yılına kadar, kimse bilmiyor. KHK böyle, itirazın da yok, Anayasa Mahkemesi’ne de gidemiyorsun. Ben yaptım oldu. Oysa bunlar tartışılsaydı, karşılıklı görüş alışverişi içinde değerlendirilseydi bu sıkıntılar yaşanmazdı” diye konuştu.

Türk-İş’in talebinden sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın KHK’den sorumlu eski Adalet Bakanı olan Başbakan Yardımcısını aradığını kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan, ‘Ben böyle dememiştim niye bu böyle oldu’ diyor. Sorumlu ise ‘Efendim ben konuyu bir inceleyeyim, bir bakayım ondan sonra size döneyim.’ Hemen 10-15 dakika sonra dönüyor, ‘Dediğiniz gibi bu olmamış, burada çok affedersiniz bir parmak var’ diyor. Bu parmak neyin parmağı, kimin parmağı, niye? Ve Sayın Başbakanımız bu işin düzeltilmesiyle ilgili talimat veriyor.” (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de fırın işçileri dernekleşiyor

SONRAKİ HABER

Sağlıkta şiddet yine cezasız kaldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...