07 Ocak 2018 12:59

Tonguç Ok’a mektup engeline iptal

Çevirmen Tonguç Ok’un Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat’a gönderdiği mektubun ‘sakıncalı’ bulunarak reddedilmesi kararı iptal edildi.

Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul

Çevirmen Tonguç Ok’un Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat’a gönderdiği mektubun ‘sakıncalı’ bulunarak reddedilmesine, Kocaeli İnfaz Hakimliği iptal kararı verdi. 

Müebbet hapis cezasıyla 17 yıldır cezaevinde yatan çevirmen Tonguç Ok, Kocaeli 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumundan, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’a gönderdiği mektubun cezaevi yönetimince reddedilmesine itiraz etti. Mahkeme, karar “Örgütsel haberleşmeye ibareler bulunduğu yönündeki gerekçe yerinde görülmemiştir” diyerek Ok’un şikayetini haklı buldu. Kocaeli İnfaz Hakimliği, kararında, “Haberleşme hakkı, Anayasamızın temel haklar bölümünde düzenlenmiştir. Temel bir anayasal hak olması nedeni ile yalnızca kanunla ve Anayasada belirtilen gerekçelerle sınırlandırılabilir” ifadelerine yer verdi. 

İnfaz Hakimliği, karar bölümünde ise Ok’un mektubunun cezaevlerinde OHAL ile birlikte yaşanan hak ihlallerini, tek tip kıyafet uygulamasını eleştirdiğini, tek tip uygulaması başlatıldığı takdirde buna direniş gösterileceği yönünde ifadeler olduğunu belirterek “örgütsel bir haberleşme bulunmadığı anlaşılmaktadır” denilen kararda İnfaz Hakimliği, Mektubun muhattabının bir gazeteci olduğu da dikkate alınması gerektiği vurgulandı.
İnfaz hakimliği, “Tonguç Ok’un şikayetinin kabulü ile Kocaeli 2 Nolu F Tipi Disiplin Kurulu Başkanlığının 2017/413 sayılı kararının iptaline” karar verdi.

ÖNCEKİ HABER

Basmane Çukuru'nu kapsayan plan yeniden belediye meclisinde

SONRAKİ HABER

İzmir’de fırın işçileri dernekleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa