07 Ocak 2018 10:42

Adalılar vapurlarını geri istiyor

Adalar-Beşiktaş vapur seferinin kış boyunca kaldırılması Adalılar tarafından protesto edildi.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir açıklama yapılmadan 1 Ocak’tan itibaren Adalar-Beşiktaş vapur seferinin kış boyunca kaldırılması Adalıların tepkisine neden oldu.

Adalar Savunması’nın çağrısıyla Büyükada’da eylem yapan Adalılar, vapur seferinin kaldırılmasıyla yüzlerce kişinin mağdur edildiğini söyledi.

Büyükada’daki vapur iskelesi önünde yapılan eylemde “Şehir Hatları kimin için çalışıyor” diyen Adalar halkı, “Her gün işimize, okulumuza gittiğimiz seferlerin iptal edilmesi bizi mağdur ediyor. İptal edilen vapur seferi yeniden başlasın, bu mağduriyet giderilsin” dedi. 

Adalar halkı hafta boyunca şikayetlerini ve seferin tekrar başlaması taleplerini Beyaz Masa şikayet hattına iletmişlerdi. Eylemin ardından da Adalar Savunması’nın çağrısıyla bir toplantı yapılarak önümüzdeki günlerde neler yapılabileceği konuşuldu.

Adalar-Beşiktaş hattı yaz aylarında yapımına başlanan Kabataş Martı Projesi nedeniyle iptal edilen Adalar-Kabataş vapur hattı yerine açılmıştı. Şimdi bu hattın da iptal edilmesi Adalıları mağdur ederken iptal sebebine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Kış tarifesinin başlamasıyla zaten azalan vapur seferleri nedeniyle zorluklar yaşayan Adalar halkı, şimdi Beşiktaş seferlerinin de iptal edilmesiyle daha da fazla mağdur oluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan: Erdoğan müdafaası, Gazi Mustafa Kemal müdafaasıdır

SONRAKİ HABER

Erdoğan Avrupa’yı pragmatizmle kandırabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...