07 Ocak 2018 01:46

‘Yunanistan’da askerler NATO üssünü korumayı reddetti' 

Yunanistan’da askerlerin, NATO'nun Dedeağaç limanında yeni kurulan helikopter üssünün korunması görevini kabul etmediği iddia edildi.

Paylaş

Yunanistan’da askerlerin, NATO'nun ülkenin kuzeyinde Dedeağaç limanında yeni kurulan helikopter üssünün korunması görevini kabul etmediği iddia edildi.

Sputnik’te yer alan haberde, Rizospastis'de yayımlanan rapora göre görevi kabul etmeyen bir Yunan askerinin, "NATO ve Amerikalı katilleri destekleyen herhangi bir hizmeti hiçbir zaman yapmayacağız. Askeri komutaya verdiğim raporda şahsen desteklediğim görüş budur. Meslektaşlarım da aynısını yaptı. Halkımıza karşı savaş planlayan NATO ordusunun ülkemize getirilmesi provokatif ve kabul edilemezdir" ifadelerini kullandığı belirtildi.

'HERKES ONLARIN İŞLEDİĞİ SUÇLARI BİLİYOR'

Haberde askerin, "Herkes onların işlediği suçları biliyor. Yugoslavya, Suriye ve diğer ülkelerin halklarına karşı işlenen suçlar gibi. Amerikalıların 1946-1949 arasında Yunanistan halkına ve Yunanistan Demokratik Ordusuna müdahalesini unutmuyoruz. Halkın katillerinin çıkarlarına hizmet edilmesi için bir askere emir vermek oldukça utanç vericidir, bu durum aynı zamanda Yunanistan halkının ve gençliğinin çıkarlarına da terstir" şeklinde konuştuğu aktarıldı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Dert çok, sözleşme taslağında hiçbiri yok!

SONRAKİ HABER

‘Engelliler yaşamsal sorunlarla yüz yüze’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...