06 Ocak 2018 19:45

Kocaeli'de kadınlar arabuluculuğu konuştu 

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nde bir araya gelen kadınlar arabuluculuğu tartıştı. 

Paylaş

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nde bir araya gelen kadınlar, Avukat Dilşer Baykal'ın katılımıyla arabuluculuğu tartıştı. İş davaları için yasalaşan zorunlu arabuluculuk, boşanma davaları için de konuşulmaya başlamasıyla kadınlar arasında tartışma konusu olan bu kurumu Baykal anlattı. 

'KADINLARIN HAYATI ZORLAŞTIRILIYOR'

Velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi konuların arabulucuda çözülmesinin düşünüldüğünü ifade eden Baykal, "Her ne kadar 'kolaylık, hızlı çözüm' olsun diye ifade etseler de, asıl sıkıntı kadınların tüm kazanılmış haklarının tırpanlanması. Tecavüzde rıza yaşının düşürülmesi, müftülere nikah yetkisi, boşanmalarda arabulucu derken kadınların hayatı zorlaştırılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı. 

Arabuluculuğun kadınlar için daha da çıkmaz olacağının altını çizen Baykal, "Halihazırda anlaşmalı boşanma varken bir de böyle bir kurumla sözde aile mahremiyetini korumak olan amaç, kadınlar için daha da çıkmaz olacak gibi görünüyor. Mahkemelerde bulamasak da aradığımız adaleti arabuluculuk yoluyla arayamayacağız, her şey gizli kapılar arkasında gerçekleşecek ve uzlaştırmak için her yol mübah olacak" dedi. 

Baykal'ın sunumunun ardından kadınlar sorularını sordu. Etkinliğin ardından kadınlar Diyanet'in '9 yaşındaki çocuklar evlenebilir' fetvasını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmit'te kadınlar sağlığı konuştu 

SONRAKİ HABER

Türkiye’deki Ermeniler Noel Bayramını kutluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...