06 Ocak 2018 15:33

KESK İzmir’de Diyanet’in fetvasını protesto etti 

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’leri ve Diyanet’in ‘9 yaşındaki çocuklar evlendirilebilir’ fetvasını protesto etti. 

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu çalışanın ihraç edilmesini ve açığa alınmasını protesto etmek ve diyanetin “9 yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir” açıklaması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kamu emekçileri, “İşten atmalar hukuki değil siyasidir. Teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz” yazılı pankartlar açarak sık sık, “Karanlığa teslim olmayacağız” , “Ne darbe ne OHAL demokrasi derhal” ve “Diyanete değil eğitime bütçe” sloganları attı. 

KESK İzmir Şubeler Platformu adına basın metnini okuyan Tarım Orkam Sen İzmir Şube Başkanı Çağdaş Topal, sadece 2017 yılında 387 çocuğun istismara uğradığını hatırlatarak, “Bilimsellikten tamamen uzak, çocuk gelişimini, pedagojiyi hiçe sayan, AKP iktidarının ihtiyaçları doğrultusunda tanımlar geliştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, kız çocukları 9 yaşında evlenebilir, gebe kalabilir; erkek çocukları 12 yaşında evlenebilir, baba olabilir” açıklaması ile AKP’nin kanunları değiştirerek gerçekleştirmek istediği rejim değişikliğini topluma kabul ettirmek üzere işlev görmekte, çocuk istismarını, tacizi, tecavüzü meşrulaştırmaktadır” dedi.

İktidarı boyunca emeği ve emekçiyi sömüren AKP’nin müjdeli haber olarak duyurduğu 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerinin en büyük ümidi olan kadro güvencesini yerine getiremediğini ifade eden Topal, belediyelerin ise büyük bir taşeron şirketine dönüştürdüğünü söyledi. 2018 yılına binlerce kamu emekçisinin ihracı ile girdiklerini belirten Topal, “AKP hukuksuzlukta gene rekor kırarak, baskı rejimine yeni baskılar ekleyerek toplumun bütün kesimini yeni KHK lerin kapsamına alarak geleceğimizi karartma hamleleri yaparken, bizler de bu politikalara alışmayacağımızın ve teslim olmayacağımızı haykırarak gene alanlarda toplandık. Direnmeye devam ediyoruz. Baskınız zulmünüz bizi durduramayacak, ekmeğimize geleceğimize sahip çıkma mücadelemiz 17 aydır devam ediyor, etmeye devam edecektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de meslek hastalığı paneli düzenlendi

SONRAKİ HABER

İran'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...