06 Ocak 2018 14:13

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu Nevşehir'e şekil yapamazsın

Başbakan Binali Yıldırım Nevşehir'de yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yu yalancılıkla suçladı. 

Paylaş

AKP Nevşehir İl Kongresine katılan Başbakan Binali Yıldırım sözlerine "Nevşehir nörüyonuz? Gadasını aldıklarım nörüyonuz?" diyerek başladı. 

Başbakan Yıldırım, konuşmasında önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimlere de değinerek Yıldırım, "Kılıçdaroğlu sabırsızlanıyor. Diyor ki; 'Gelin şu seçimleri öne alalım.' Be kardeşim 15 senedir yenile yenile yenilgiye doymadın mı? Şurada 14 ay var biraz daha oyalan. 3 gününde beyliği beyliktir. 14 ay sonra Kılıçdaroğlu'na bir ders verecek misiniz?" dedi.

‘BİZE HUKUK DERSİ VERENLER HUKUKU KATLETMİŞLERDİR’

ABD'de görülen Hakan Atilla davasıyla da ilgili konuşan Yıldırım, "Bugünlerde Amerika'da bir dava görülüyor. Evlere şenlik. Kararı önceden verilmiş. Sonucu belli. FETÖ'cülerin eseri olmuş yargıçların verdiği kararlarla bir dava görülüyor. Adam sanık diye mahkemeye alıyor. Salona gelene kadar tanık oluyor. Adama (Sen Cumhurbaşkanını, Başbakanı, önüne kim geliyorsa suçla) diyorlar. Olmadı bankanın genel müdür yardımcısını suçlu sandalyesini oturtuyorlar. Hakan Atilla üzerinden Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar. Kim yapıyor? FETÖ'cülerle kol kola olan yargıçlar yapıyor. Sonra da jüri üyelerine (Somut bir delil olmasa da siz suçlamaya devam edebilirsiniz) diyor. Bize hukuk dersi vermeye çalışanlar bu davada hukuku katletmişlerdir" diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU NEVŞEHİR'E ŞEKİL YAPAMAZSIN’

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Bey yine inciler döktürmüş. Başbakanın meclis konuşması kafasından silinmemiş diyor. Yatıyor kalkıyor o konuşmayı hatırlıyor. Kılıçdaroğlu şunu aklına koy kamyoncuların da, mobilyacıların da, vatandaşın da derdi bizim derdimiz. Birşey daha bilmeni isterim kamyoncuların derdini öğrenmek istiyorsan onlara Elmadağ'ı rampaları nasıldı şimdi nasıl? İstanbul'dan Afyon'a kaç saatte gidiyorsunuz şimdi kaç saatte gidiyorsunuz? Nice canlar gitti ama şimdi nasıl oldu? Türkiye'de hayatından memnun olan tek adam Kılıçdaroğlu. Dert yok tasa yok. İktidar yok. Üfle babam üfle hergün bir şey yumurtluyor. Yalanın da bir endazesi olur. Yalanda da standardı çökertti. Sırtında yumurta küfesi yok. Bol keseden atıyor. Millet buna itibar etseydi 15 senedir 1 santim ne uzuyor ne de kısalıyor. Yerinde sayıyor. Nevşehir hoşgörü şehri ama Nevşehirliler diyor. Kızına gümüş takılmaz erkeğine hava atılmaz. Biz Nevşehirliyiz. bize şekil yapılmaz. Kılıçdaroğlu Nevşehir'e şekil yapamazsın. Aslında Kılıçdaroğlu'da yapılanlardan memnun ama durumu müsait değil. Yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük hayatları ve gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz." (DHA) 

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Münir Özkul için başsağlığı mesajı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Beden eğitimi kaldırılacak diye korkuyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...