06 Ocak 2018 12:09

12. İDA Buluşması: ‘Bizi sivil ölü haline getiremediler’

İhraç edilen barış akademisyenlerinin Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve SES İzmir Şubesi ile düzenlediği İDA buluşmaları sürüyor.

Paylaş

İzmir'de ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attıkları için OHAL KHK’leri ile meslekten ihraç edilen barış bildirisi imzacısı akademisyenlerin Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve SES İzmir Şubesi ile düzenlediği İDA buluşmaları devam ediyor. 

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde buluşmaların 12'ncisi “Demokrasi mi Dediniz?​” konusuyla gerçekleşirken moderatörlüğünü Ege Üniversitesinden ihraç edilen Prof. Dr. Melek Göregenli yaptı. Göregenli, Ege Universitesinden ihraç edilmelerinin üzerinden tam bir yıl geçtiğini dile getirerek, “Bizi ‘sivil ölüler’ haline getirmek istediler. Ama biz ne sivil ne de askeri olarak hiçbir şekilde ölmedik” dedi. 

‘LİDERLER DEMOKRASİYİ SEÇİME İNDİRGİYOR’

Prof. Dr. Ülkü Doğanay da sunumunda siyasi liderlerin demokrasi söyleminden neler anladıklarını araştırdıklarını anlatarak, “Demokrasiyle ilgili genel sorunun neler olduğunu gördük” dedi ve liderlerin demokrasiyi seçime indirgediğini, kadın ve gençlerin siyasete katılımından anladıklarının ise sandığa gidip oy kullanmak olduğunu söyledi. Daha sonra Prof. Dr. Ayşen Uysal da “Otoriter sistemlerde protesto hakkı” başlıklı sunumunda, Toplumsal Hareketler literatüründe “repertuvar” olarak adlandırılan toplumsal grupların elindeki protesto araçlarının iki yönlü değişime uğradığını belirtti. Uysal, “Ya şiddetin daha da arttığı eylem biçimleri, ya da daha çok Latin Amerika ülkelerinden ithal ettiğimiz, tencere-tava çalma, ışık söndürme vb. gibi daha örtük eylem biçimleri gündeme geliyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bayraklı'da pazarcılar pazar yerleri için belediyeye yürüdü

SONRAKİ HABER

Ankara'da Diyanet'i protesto eden kadınlara biber gazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...