06 Ocak 2018 09:00

IŞİD, infaz videosu ile Hamas’a savaş ilan etti

IŞİD, bir infaz videosu yayınlayarak 'Kudüs'ü savunmada başarısız olduğu' iddiasıyla Hamas'a savaş ilan ettiğini duyurdu.

Paylaş

Mısır'daki IŞİD üyeleri, ABD'nin Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasından sonra, "Kudüs'ü savunmada başarısız olduğu" iddiasıyla Hamas'a savaş ilan etti ve bunu bir Hamas üyesinin idamını görüntüledikleri videoyla dünyaya duyurdu.

Cihatçı izleme kuruluşu SITE Intelligence Group’un Sina Yarımadası’ndaki IŞİD üyeleri tarafından yayınlandığı iddia edilen 22 dakikalık video, Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını ilan ettiği konuşma ile başlıyor. Video, propaganda görüntüleri ve turuncu tulum ile dizlerinin üzerinde eski bir IŞİD üyesinin idamıyla sonuçlanıyor.

Videoda yer alan ve Musa Ebu Zamat adındaki idam edilen IŞİD üyesi, Hamas’ın Mısır’daki koluna silah kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor. Kayıtta, Gazzeli Ebu Kazem el-Maqdisi adında bir vaiz, Gazze Şeridi'ndeki Hamas bölgelerine ve toplantı yerlerine saldı6rı çağrısı yaptı. Hamas, Batılı ülkelerle işbirliği yaptığı için suçlanıyor ve sadece İsrail’deki Yahudilere karşı mücadele verdiği için eleştiriliyor. Daha sonra ise esir alınan eski IŞİD üyesi, kafasına sıkılan bir kurşunla idam ediliyor. Silahı ateşleyen IŞİD üyesinin ise, Hamas'ın Gazze'deki eski askeri liderlerinden Muhammed el-Dajani olduğu iddia edildi.

Hamas Sözcüsü Salah Bardawil, IŞİD’in videosunu "Bazı Arapların direnişini bozmak için Siyonist bir üretim" olarak tanımladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Genel İş üyesi İzmir Büyükşehir işçisi feragatnameyi yırttı

SONRAKİ HABER

Seçilmişe yapılan operasyon gözdağı amaçlı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...