Genel İş üyesi İzmir Büyükşehir işçisi feragatnameyi yırttı

Genel İş Şubelerinin çağrısı üzerine işçiler İzmir Büyükşehir'in feragatname dayatmasını kabul etmedi. Belediye geri adım atmak zorunda kaldı.

06 Ocak 2018 08:20
Paylaş

Metehan UD
İzmir

Hükümetin kadro düzenlemesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mevcut belediye şirketlerinde çalışan işçilerin geçiş sürecinden etkilenmeyeceği yönündeki açıklamasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, şirket işçilerinden dağıtılan formları doldurmalarını ve fergatnameyi imzalamalarını istedi. 

OHAL KHK'sı ile getirilen uygulamayı, kadro ve ilave tediye davalarından kurtulma, TİS sürecini erteleme ve 'temizlik' yapmak için değerlendirmeye çalışan büyükşehir bürokratlarına Genel İş İzmir 1,2 ve 3 Nolu Şubeler  karşı durdu ve üyelerine imza atmama çağrısında bulundu. İşçiler de amirlerinin baskısına rağmen çağrıya uydu. 

Sendika yöneticilerinin, dün Büyükşehir Genel Sekreti Buğra Gökçe ile yaptığı görüşmenin ardından belediye geri adım attı. Sürecin işletilmesi durumunda özellikle güvenlik soruşturması ve emeklilik maddeleri adı altında binlerce belediye işçisi işinden olacaktı. Yüksek Hakem'den çıkan son TİS'in bitene kadar çerçeve TİS yürürlüğe girecekti.

Gelinen son süreçle ilgili Genel İş Şubeleri bugün işyerlerinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplanı yapılan işyerlerinden biri olan MTK içindeki parkbahçeler şantiyesinde 2 ve 3 Nolu Şubeler işçiler ile bir araya geldi.  İşçilere seslenen İZELMAN'da örgütlü 3 Nolu Şubenin Başkanı Güral Doğan ilk olarak kadro düzenlemesinin KHK ile getirilmesine tepki gösterdi. 

Genel İş

'İMZALAMAYARAK KAZANIM ELDE ETTİNİZ'

İşçilerin kararlı ve dik duruşu sayesinde  düzenlemedeki hak kayıplarına izin vermediklerini belirten Doğan "Nasıl kıdem tazminatımızı yedirmediysek bu düzenlemenin işimize müdahale etmesine engel olduk. AKP işini yapıyor ve kendilerine göre yasalarını çıkarıyor ama büyükşehir bürokratları da buna çanak tutmaya çalıştı. Sizin kararlılığınınız Türkiye'deki tüm belediye şirket işçilerinin önünü açtı. Bizim işimize, aşımıza göz diken bürokratlar pazartesi nasıl bakacaklar yüzümüze merak ediyorum. İşçilerin anti demokratik yasalara nasıl karşı durabileceğini bir kez daha gördük. Mücadele elde ettiğimiz TİS kazanımlarımızı elimizden almak istiyorlar. Bize çerçeve anlaşma dayatacaklardı. Sizler buna imza atmayarak  önemli bir kazanım elde ettiniz" dedi. 

Genel İş

'SİZ BÜROKRATLARIN UMRUNDA DEĞİLSİNİZ'

İZENERJİ'de örgütlü 2 Nolu Şubenin Başkanı Arif Yıldız da hükümetin kadro düzenlemesinin yalan olduğunu hatırlatarak şunları söyledi "Bize kadro vermediniz yalan söylüyorsunuz. Sizden önce zaten taşeron ve ihale sorunu yoktu. Biz bunu mücadele ile aldık. AKP'nin yaptığını anlıyoruz da kendisine sosyal demokrat diyen belediyeyi anlayamıyoruz. Ne değişti de 4 gündür hem işçiye hem de bize yeni yılı zehir ettiniz. Biz tepkimizi göstermeseydik bir çok işinden olacaktı. Siz onların umrunda değilsiniz. Onlar sıcak odalarında aldıkları ücretlerle yaşamlarına devam ediyor. İşçi 2 bin liraya yaşamını nasıl idame ettirmiş umrunda değil. Biz onların toplu sözleşmedeki tavırlarından iyi biliyoruz. Bu feragatnameyi hep birlikte yırtıp attık". Açıklamanın ardından Yıldız, feragatmane formunu yırttı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Şeriat mahkemesi' isteyen istismarcı öğretmen açığa alındı

SONRAKİ HABER

IŞİD, infaz videosu ile Hamas’a savaş ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...